Andrejs Osokins uzstāsies Berlīnes filharmonijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Romanovskis

24. oktobra vakarā Berlīnes filharmonijā slavenais latviešu pianists Andrejs Osokins izpildīs Ludviga van Bēthovena 5. klavierkoncertu. Šajā koncertā Osokins sadarbosies ar Berlīnes Simfonisko orķestri un diriģentu Rafaelu Haegēru.

Bēthovena 5. klavierkoncerts ir viena no žanra virsotnēm, kas allaž ir bijis izcilāko pianistu repertuārā. Ne velti šis koncerts ir dēvēts arī par «Imperatora koncertu», to caurstrāvo spēcīga, vīrišķīga enerģija, apgarota lirika un heroisms. Arī Osokina repertuārā Bēthovena mūzika ieņem īpašu vietu, viņa interpretācijas iemīļojuši klausītāji visā Eiropā. Šoruden pianista koncertgrafikā ir gan solokoncerti dažādās Vācijas pilsētās - Frankfurtē, Hamburgā, Berlīnē, gan dalība klaviermūzikas festivālā «Les Pianos Folies» Francijā līdz ar tādiem pianisma grandiem kā Boriss Berezovskis un Nikolajs Luganskis, savukārt šonedēļ Osokins koncertēs Milānas koncertzālē «La Verdi».

Latvijas koncertzālēs klausītājiem tuvākā iespēja dzirdēt Andreju Osokinu būs novembrī viņa pirmā soloalbuma «Dedication» (lat. - Veltījums) prezentācijas koncertos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu