Koris «Balsis» šoruden pārstāvēs Latviju starptautiskos festivālos Itālijā un Ķīnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauniešu koris «Balsis» šoruden pārstāvēs Latviju nozīmīgos starptautiskos festivālos Itālijā un Ķīnā, pavēstīja kora diriģents Ints Teterovskis.

No 6. līdz 12. oktobrim «Balsis» ar pieciem koncertiem piedalīsies XV Starptautiskajā sakrālās mūzikas festivālā Olbijā, Sardīnijā. Šajā Itālijā notiekošajā festivālā jauniešu koris ir regulārs viesis un uzstājies līdzās tādiem pasaules vokālās mūzikas grandiem kā «The Kings singers», «Voces8» no Lielbritānijas.

Savukārt no 11. līdz 17. novembrim koris «Balsis» sniegs trīs koncertus un meistarklases par Latvijas kormūziku pirmajā Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu pasaules koru «EXPO 2015» Makao, Ķīnā. Jauniešu koris «Balsis» no Latvijas uzaicināts īpašā viesu kora statusā, pārstāvot Latvijas un Eiropas koru kultūru. Pasaules koru «EXPO 2015» organizē IFCM (International Federation of Choral Music).

Latvijā koris «Balsis» būs dzirdams gan svētdien, 4. oktobrī, Mazās ģildes 70 gadu jubilejas koncertā «Kopā», gan no 18. līdz 21. novembrim festivāla «Staro Rīga» gaismas objekta/videoinstalācijas «Ziemeļblāzma» realizācijā, kas tapusi sadarbībā ar norvēģu fotogrāfu Hjetilu Skogli (Kjetil Skogli) un latviešu komponistu Ēriku Ešenvaldu, gan arī kora tradicionālajos Ziemassvētku koncertos Anglikāņu baznīcā 22. un 23., kā arī 25. decembrī, kur tiks pirmatskaņota Romas Sv. Marijas bazilika kapelmeistara, komponista Valentino Miseraha (Valentino Miserachs) oratorija «Beata Virgo Maria».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu