Koris «Latvija» ieraksta Emīla Dārziņa 17 sarakstītās dziesmas korim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svinot Emīla Dārziņa 140. dzimšanas dienu, Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» ierakstījis albumu, kurā pirmoreiz iekļautas visas komponista rakstītās dziesmas korim, kopskaitā 17, informēja mediju attiecību koordinators Edgars Gertners. Albums ir dāvana Dārziņa mūzikas cienītājiem, tā pirmatskaņojumu kopā ar pasaulslavenā basbaritona Egila Siliņa piedalīšanos būs iespēja dzirdēt koncertā 3. novembrī – komponista dzimšanas dienā.

Raiņa «Lauztās priedes», Aspazijas «Mēness starus stīgo», Kārļa Skalbes «Mūžam zili» un citu autoru dzejoļus Emīls Dārziņš ir pārvērtis dziesmās, bez kurām nav iedomājami dziesmu svētki. Komponists dzīves laikā sarakstījis 17 dziesmas korim, līdz šim tās izdotas izkaisīti, taču jaunajā albumā «Emīls Dārziņš» pirmoreiz tās apkopotas vienuviet.

Muzikologs Arnolds Klotiņš norāda, ka disks ir vērtīgs arī ar to, ka diriģents Māris Sirmais ir rūpīgi atbrīvojis dziesmas no pagātnes izdevumos un ieskaņojumos uzkrātajiem redakcionāliem un interpretāciju uzslāņojumiem, un sniedz Emīla Dārziņa mantojumu pēc iespējas tuvu dziesmu oriģinālam.

Albums tiks izdots limitētā tirāžā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu