«Austrums» pārstāvēs Latviju EBU koru konkursā Minhenē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris «Austrums» no 9. līdz 11. oktobrim pārstāvēs Latviju Eiropas Raidorganizāciju apvienības (European Broadcasting Union, EBU) koru konkursa «Let the Peoples Sing 2015» finālā Vācijas pilsētā Minhenē, pavēstīja kora prezidente Evija Lipiņa.

Koris «Austrums» būs vienīgais Latvijas kolektīvs, kas piedalīsies šajā konkursā, izturot sīvu konkurenci atlases kārtā – radio ierakstā –, kuru vērtēja starptautiska žūrija. Finālistu vidū ir arī kori no Dānijas, Rumānijas, ASV, Bulgārijas, Anglijas, Vācijas, Austrijas un Zviedrijas.

Konkursa fināls notiks Bavārijas Radio, un to 11. oktobra vakarā pārraidīs daudzu valstu radiostacijas, arī Latvijas Radio 3 «Klasika».

Katram korim meistarība būs jāpierāda 10 minūšu programmā. «Austrums» konkursa finālam izvēlējies zviedru komponista Svena Dāvida Sandstrēma «Lobet den Herrn» un latviešu komponistes Selgas Mences miniatūru «Kalējs kala debesīs».

Konkursu «Let the Peoples Sing» EBU rīko kopš 1961.gada. Potenciālos dalībniekus izraugās EBU raidorganizācijas, un Latvijas Radio 3 «Klasika» kā Latvijas pārstāvi šogad izvēlējās kori «Austrums». Iepriekš Latviju šajā konkursā pārstāvējuši kori «Sōla», «Balsis» un citi amatieru kori, taču pēdējos sešus gadus konkursa finālā nebija iekļuvis neviens Latvijas kolektīvs.

Koris «Austrums» dibināts 1987. gadā un jau daudzus gadus ieņem vietu Latvijas labāko jaukto koru vidū. Kopš tā pirmsākumiem kora mākslinieciskais vadītājs ir Ārijs Šķepasts, bet ar kori strādā arī diriģenti Vilhelms Georgs Vācietis un Maksims Ļaščenko. Koris ar panākumiem uzstājies Zviedrijā, Nīderlandē, Šveicē, Ungārijā, Francijā, Ķīnā un citviet pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu