Veido grāmatu par kordiriģenti Terēzi Broku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par kordiriģenti Terēzi Broku uzsākta grāmatas veidošana, kas uzticēta literātei un žurnālistei Annai Rancānei, informē Daugavpils pilsētas domes kultūras pārvaldē. Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstījis projektu «Pētnieciskā darba veikšana un materiāla apkopošana par Terēzi Broku un viņas ieguldījumu Latgales koru mūzikas attīstībā».

Projekta laikā tiek vāktas mutvārdu un dokumentālās liecības, ko sniedz gan pati Terēze Broka, viņas kolēģi, dziedātāji, kultūras darbinieki, radi un vēl citi cilvēki, kas kādreiz ir sadarbojušies vai sadarbojas ar diriģenti.

Projekta realizētāji aicina izcilās diriģentes un pedagoģes skolniekus, kolēģus, laikabiedrus un citus interesentus iesaistīties materiālu apkopošanā un iesūtīt pieejamās liecības, fotogrāfijas par Terēzes Brokas radošo darbību.

Diriģente un pedagoģe Terēze Broka ir viena no radošākajām un izcilākajām personībām, kura ir devusi lielu ieguldījumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu