Latvijā koncertēs Helsinku Policijas orķestris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24. oktobrī, plkst.19 koncertzālē «Lielā Ģilde» koncertēs Helsinku Policijas orķestris, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika. Koncerts notiks VII Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju foruma laikā.

Latvijas Nacionālā kultūras centra pūtēju orķestru nozares eksperte Astrīda Ķēniņa norāda, ka «Helsinku Policijas orķestris ir īpaša mākslinieciska vienība, jo tā dalībnieku pienākumi sadalīti vienlīdz atbildīgi starp spēlēšanu orķestrī un satiksmes uzraudzību - divām diametrāli atšķirīgām pasaulēm, tomēr jādomā, ka tieši šo divu pasauļu pretnostatījums atļauj mūziķiem priecāties mūzikā un saskarties ar skarbo realitāti policijas darbā».

Policijas orķestris katru gadu koncertē apmēram 150 reizes gan pilnā pūtēju orķestra sastāvā, gan grupās. Viens no orķestra virsuzdevumiem un aicinājumiem ir izglītot bērnus un jauniešus, piedaloties dažādos projektos, kas veicina jaunu cilvēku interesi par mūziku. Orķestris muzicējis arī Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā, Dānijā, Krievijā, Polijā un Francijā. Latvijā kolektīvs koncertēs pirmo reizi.

Savam pirmajam koncertam Latvijā somu mūziķi izvēlējušies programmu, kuru veido gan mūsdienu somu komponistu skaņdarbi, gan skaņdarbi, kas pārstāv vieglās mūzikas žanru.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un «bilesuparadize.lv». Biļetes maksā no trīs līdz septiņiem eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu