Osokins saņēmis piedāvājumu parakstīt līgumu ar poļu un japāņu koncertaģentūrām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dalība Starptautiskajā Friderika Šopēna konkursā Latvijas pianistam Georgijam Osokinam pavērusi ceļu starptautiskai darbībai, jo viņš saņēmis piedāvājumu parakstīt līgumu ar divām poļu un vienu japāņu koncertaģentūru, informē publicitātes koordinatore Aira Laiviņa.

Tāpat pianists saņēmis uzaicinājumu koncertēt Šveicē, Polijā un Japānā, kā arī izdot trīs solo albumus un izpildīt īpaši viņam veltītu klavierkoncertu.

Šopēna konkursā, kas norisinājās Varšavā no 3. oktobra līdz 21. oktobrim, Osokins kļuva par diplomandu un 4000 eiro prēmijas ieguvēju.

Pianista harismātiskā personība konkursa laikā kļuvusi teju par galveno diskusiju tēmu Polijas Nacionālajā filharmonijā, medijos un interneta vidē, jo vieni viņu uzskata par ģēniju, salīdzinot ar Salvadoru Dalī, bet citiem viņa interpretācijas šķiet pārāk inovatīvas. Turklāt Osokina spēles stils, kas pilnībā atšķiras no konkursu tradīcijām, iejūsmojis arī ierasti konservatīvo žūriju, sacīja Laiviņa.

No 455 šogad konkursā dalību pieteikušajiem pianistiem ceturtajā konkursa kārtā bija nonākuši vien desmit dalībnieki, to vidū arī Osokins. Finālā mūziķus no ASV, Japānas, Kanādas, Polijas, Dienvidkorejas, Krievijas, Horvātijas un Latvijas vērtēja žūrija 17 personu sastāvā. Konkursā pirmo vietu ieguva dienvidkorejiešu pianists Seondžins Čo, otro vietu ieguva 26 gadus vecais kanādiešu mūziķis Čārlzs Ričards-Hemlins, bet trešajā vietā ierindojās ķīniešu izcelsmes amerikāniete Keita Liu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu