Foto: svinīgi atklāta koncertzāle «Lielais dzintars»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Pohevičs

Ar piecu minūšu vētrainām stāvovācijām un «bravo» saucieniem 6. novembrī atklāts Liepājas un visas Latvijas jaunākais mūzikas dārgakmens - akustiskā koncertzāle «Lielais dzintars». «Jaunās koncertzāles «Lielais dzintars» akustika ir bezprecedenta veikums, kas ļaus mūziķiem strādāt visaugstākajā pasaules līmenī,» atzīst Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Koncertzāles «Lielais dzintars» lielās zāles atklāšanas koncerta programma izskanēja divas reizes. Gan 6., gan 7. novembrī Liepājas simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā muzicēja kopā ar solistiem Elizabeti Stridu, Jovitu Vaškevičūti, Mati Turi, Egilu Siliņu un Intu Dālderi, kā arī Valsts akadēmisko kori «Latvija», jauniešu kori «Kamēr…», Liepājas jauniešu kori «Intis» un Kurzemes filharmonijas kamerkori «Ventspils».

Atklāšanas pasākumā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bijusī prezidente un koncertzāles patronese Vaira Vīķe-Freiberga, M inistru prezidente Laimdota Straujuma, kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī vairāki bijušie valdības vadītāji un ministri, vēstnieki, Liepājas domes deputāti, kultūras nozares pārstāvji, arhitekti un būvnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu