Raginska mūzikas autorkoncertā izskanēs pieci pirmatskaņojumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Domā 1. decembrī notiks komponista un kultūras žurnālista Edgara Raginska mūzikas autorkoncerts «Satikšanās. Ērģeles. Meditācija», kurā ar ērģelēm dialogus veidos saksofons, čells, cilvēka balss un smalki niansēta elektronika, informē projekta «Mans Doms» vadītājs Gatis Vectirāns.

Koncertā skanēs pieci Raginska skaņdarbu pirmatskaņojumi, kas ir veltījumi Rīgas Domam un četriem Latvijas vēsturisko novadu dievnamiem - Bauskas Svētā Gara evaņģēliski luteriskajai baznīcai, Kuldīgas Svētās Annas evaņģēliski luteriskajai baznīcai, Rubenes luterāņu baznīcai un Viļakas Vissvētākās Jēzus sirds Romas katoļu baznīcai.

Tā kā katra katoļu un luterāņu dievnama dvēsele un skanīgā balss ir ērģeles, tad īpaša loma šajā koncertā uzticēta jaunajai un virtuozajai latviešu ērģelniecei - vairāku starptautisku konkursu laureātei Lienei Andretai Kalnciemai.

Ar Rīgas Doma vēsturiskajām ērģelēm muzikāli meditatīvus dialogus veidos baritona saksofonists Arvīds Kazlausks, čellists Kārlis Klotiņš un etnodziedātāja Biruta Ozoliņa, savukārt par skanisku iejušanos godā celto dievnamu atmosfērā gādās elektroniskās mūzikas un Berlīnes ierakstu nama «ad noiseam» pārstāvētais mākslinieks «Oyaarss».

Garīgās apceres dimensiju koncertam piešķirs īpaši veidota gaismu partitūra, savukārt Bauskas, Kuldīgas, Rubenes un Viļakas dievnamu vidi un emocionālo gaisotni uzburs šajās baznīcās filmētās videoprojekcijas.

Koncerts sāksies plkst.19, un biļetes uz to var iegādāties «eKase.lv» un Rīgas Doma kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu