«Kremerata Baltica» jūnijā koncertēs Cēsīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Cēsīs 11. jūnijā un 12. jūnijā koncertēs vijolnieka Gidona Krēmera dibinātais orķestris «Kremerata Baltica», informē koncertzālē «Cēsis». Trijos koncertos Cēsu Sv.Jāņa baznīcā, Cēsu Jaunajā pilī un koncertzālē Cēsis" orķestra un solistu sniegumā klausītāji varēs baudīt šī gada jubilāra komponista Pētera Vaska un četru gadsimtu klasiķu meistardarbus. "Kremerata Baltica" viesi būs pianiste no Francijas Klēra-Marī Legē un franču diriģents Žiljēns Masmondē.

Orķestra «Kremerata Baltica» nedēļas nogales Cēsīs muzikālās programmas uzmanības centrā būs Vaska kamermūzikas darbi, apliecinot komponista nozīmīgo vietu mūsdienu mūzikas pasaulē. Līdzās Vaska kompozīcijām skanēs četru gadsimtu mūzika no Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena līdz pat pagājušā gadsimta nozīmīgākās komponistes Sofijas Gubaiduļinas klavierkoncertam «Introitus». Šī darba atskaņojums būs veltījums komponistes 85. gadu jubilejā.

Sestdien, 11. jūnijā, plkst.15 Cēsu Sv.Jāņa baznīcā uz koncertu «Pēcpusdiena ar Pēteri Vasku» klausītājus aicinās «Kremerata Baltica» stīgu kvartets «Quattro Baltica», kurā apvienojušies orķestra vijolnieki Džeralds Bidva un Madara Pētersone, altiste Santa Vižine un čellists Pēteris Čirkšis. Koncerta programmā skanēs Lučāno Berio, Vitolda Ļutoslavska skaņdarbi, Vaska 3.stīgu kvartets un «Fruit of Silence». Šo ar Mātes Terēzes vārdiem rakstīto darbu pats komponists raksturo kā klusu meditāciju par ceļu. «Uz šī ceļa stabiņiem ir piecas norādes - lūgšana, ticība, mīlestība, kalpošana, miers. Ar šo darbu vēlos atgādināt par šāda ceļa esamību,» stāstījis Vasks.

Svētdien, 12. jūnijā, norisināsies divi koncerti. Plkst.15 Cēsu Jaunās pils salonā «Kremerata Baltica» sitaminstrumentālists un vibrafonists Andrejs Puškarevs uzstāsies koncertā «My Favorite things». Koncertprogrammu veidojis mākslinieks, iekļaujot tajā savas iemīļotākās muzikālās tēmas. Koncertā varēs dzirdēt Vaska, Georgija Gurdijeva, Astora Pjacollas un Pētera Čaikovska skaņdarbu aranžijas vibrafonam, kā arī paša mūziķa oriģināldarbus.

Nedēļas nogales izskaņā plkst.18 koncertzālē «Cēsis» norisināsies koncerts «Četru gadsimtu klasika». Tajā franču pianistes Legē un orķestra izpildījumā skanēs Vaska, Gubaiduļinas, kā arī Bēthovena un Mocarta partitūras. Pie diriģenta pults stāsies Masmondē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu