Mazajā Mežotnes pilī šovasar īpaši koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazās Mežotnes pils jaunajā koncertsezonā būs iespēja baudīt dažādību, ko piedāvās slaveni mūziķi un mākslinieki, tostarp vijolniece Magdalēna Geka, pianists Georgijs Osokins un dziedātāja Ieva Parša, informēja projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča. Jaunā koncertsezona Mazajā Mežotnes pilī tiks atklāta 13. maijā ar 2014. gadā aizsākto projektu «Jauno talantu tramplīns», kurā muzicēs vijolniece Geka un pianists Antuāns de Grolē no Francijas.

Sezonas atklāšanas koncertā Gekas un pianista Grolē sniegumā skanēs Kloda Debisī, Kamila Sen-Sānsa, Morisa Ravēla, Gabriela Piernē un Vaska skaņdarbi.

Vijolniece Geka 2012. gadā ieguvusi koncertmākslinieka diplomu Parīzes Reģionālajā konservatorijā, bet pērn ar augstāko novērtējumu ieguvusi bakalaura grādu Parīzes Nacionālajā mūzikas un dejas konservatorijā, kur mācījās pie profesora Svetlina Ruseva. Pašlaik mūziķe turpina studijas maģistrantūrā, bet no šā gada septembra studēs arī Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Beļģijā pie slavenā «Artemis» stīgu kvarteta.

Savukārt Grolē ir viens no savas paaudzes spilgtākajiem pianistiem un aktīvākajiem kamermūziķiem. Viņš piedalījies neskaitāmos festivālos, spēlējis gandrīz visās svarīgākajās Francijas koncertzālēs, tāpat citur pasaulē. Kopš 2014. gada Grolē ir festivāla «Muzikālie mirkļi Tarnā» mākslinieciskais vadītājs.

Nākamais koncerts Mazajā Mežotnes pilī izskanēs 29.jūlijā, un tajā uzstāsies talantīgais pianists Osokins, savukārt 20.augustā notiks jau tradicionālais koncerts «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne».

Osokins solokoncerta programmai izvēlējies Domeniko Skarlati, Sergeja Rahmaņinova, Aleksandra Skrjabina, Friderika Šopēna un Vaska skaņdarbus.

Pēteris Vasks
Pēteris Vasks Foto: Publicitātes foto

Pianists pagājušā gada rudenī kļuva par Friderika Šopēna pianistu konkursa Varšavā diplomandu, iemantojot vairāku mūzikas aģentūru interesi, iespēju koncertēt visā pasaulē un ierakstīt vairākus albumus. Šogad janvārī viņš ieguva Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un «Swedbank» Gada balvu, bet martā kļuva par «Lielās Mūzikas balvas 2015» laureātu kategorijā «Gada jaunais mākslinieks». Muzicēšanu kopā ar Varšavas Filhamonijas orķestri, Krakovas orķestri «Sinfonietta», «Tokyo New City» orķestri, «Amadeus» kamerorķestri, Ļvovas simfonisko orķestri, «Wratislavia» kamerorķestri, Liepājas Simfonisko orķestri un citiem orķestriem Osokins veiksmīgi apvieno ar mācībām prestižajā Džuljarda skolā Ņujorkā, par kuras audzēkni viņš kļuva 2015.gadā.

Savukārt koncerts «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne» šogad solās būt īpašs, jo šogad tiek svinēta komponista Vaska 70 gadu jubileja, bet Pētera Vaska fonds svin piecu gadu jubileju. Šajā koncertā, kur piedalīsies gan dziedātāja un Latvijas Nacionālās operas soliste Ieva Parša, gan citi mākslinieki, godā tiks celta latviešu vokālā kamermūzika un skanēs arī fonda pasūtījumu pirmatskaņojumi - Mārītes Dombrovskas un Rutas Paideres jaundarbi, klāstīja Mazās Mežotnes pils īpašniece un Pētera Vaska fonda dibinātāja Regīna Deičmane.

Biļetes uz Mazās Mežotnes pils koncertiem varēs iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

mazamezotnespils.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu