Komponistu savienība aicina uz «Radošo pēcpusdienu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2016. gada 14. aprīlī plkst. 18 Latvijas Komponistu savienība savās telpās Baznīcas ielā 37-3, Rīgā aicina uz tikšanos ar šī gada jubilāru – komponistu Imantu Zemzari (*1951), kurš tieši šajā datumā svinēs 65. dzimšanas dienu. Ieeja pasākumā bez maksas.

Zemzaris ir kamervērotājs un liriķis, miniatūru meistars, kurš mūzikā prot palēnināt laiku, likt ielūkoties mirklī, arī pavīpsnāt, noglāstīt un veldzēt. Paralēli radošajam darbam Imants pievērsies arī pedagoģijai, daudz publicējies, gan kā recenzents, gan esejists, un arī caur savu klavierspēli allaž centies pievērst uzmanību nepelnīti aizmirstām vai mazāk šķirstītām latviešu mūzikas lappusēm.

Jubilejas vakarā komponists ne vien runās par savu radošo procesu un ļausies sarunām un diskusijām ar klātesošajiem, bet arī sēdīsies pie klavierēm, lai kopā ar dziedātāju Montu Martinsoni pirmatskaņotu gluži jaunu vokālo ciklu «Vai tu esi debesīs?» ar latviešu dzejnieku garīgajām vārsmām.

Šī gada martu Latvijas Komponistu savienība izsludināja par laviešu mūzikas mēnesi. Vairākos festivāla «Latvijas Jaunās mūzikas dienas» koncertos klausītājiem tika piedāvāti daudzveidīgas latviešu komponistu radītas mūzikas programmas, tostarp arī vairākus jaundarbus, radošās darbnīcas un sarunas par mūziku. Vienā festivālā visu Latvijas skaņdaru veikumu ietilpināt nav nedz iespējams, nedz nepieciešams. Taču uzturēt neizsīkstošu interesi par latviešu komponistu veikumu ir būtiski. Komponistu savienība ar šī gada sākumu ir atdzīvinājusi tradīciju – tikšanos ar komponistiem un muzikologiem, kas īpaši vēstīs par viņu veikumu. «Radošās pēcpusdienas» būs iespēja klausīties gan pašu skaņražu un muzikologu stāstījumā, gan būt arī sarunas dalībniekiem, pirmatskaņojumu lieciniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu