«Sinfonietta Rīga» CD izdos Vivaldi koncertciklu «Gadalaiki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maija sākumā Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» laidīs klajā savu jaunāko studijas ierakstu - Antonio Vivaldi koncertciklu «Gadalaiki», kura tapšanā piedalījusies pasaulslavenā latviešu vijolniece Vineta Sareika, bet ierakstu producējis orķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Par vienu no baroka mūzikas spožākajām pērlēm dēvētais vijoļkoncertu cikls pasaules mūzikas vēsturē ieguvis teju kanonisku nozīmi un kopš 20.gadsimta vidus, kad Vivaldi šedevrs no aizmirstības atkal atgriezās pie saviem klausītājiem, piedzīvojis neskaitāmus ieskaņojumus. Šiem ierakstiem tagad piepulcējies arī «Sinfonietta Rīga» un Sareikas koncertcikla muzikālais lasījums, informēja «Sinfonietta Rīga» sabiedrisko attiecību vadītājs Gints Ozoliņš.

Foto: Publicitātes foto

Klausītājiem «Sinfonietta Rīga» jauno albumus dāvā savas desmitās jubilejas sezonas noslēgumā, kas aizvadīta ar vērā ņemamiem panākumiem un daudzām spožām koncertprogrammām. Saņemta arī atzinība - par izcilu muzikālo sniegumu 2015.gadā orķestris jau trešo reizi savā pastāvēšanas vēsturē saņēmis «Lielo Mūzikas balvu».

Vivaldi «Gadalaiku» ieraksts tapis 2015. gada jūlijā Rīgas Reformātu baznīcā un līdztekus plaši pazīstamajam vijoļkoncertu ciklam, ieskaņotas arī trīs baroka lielmeistara sonātes.

Saistībā ar albuma izdošanu «Sinfonietta Rīga» sniegs četrus koncertus Latvijas koncertzālēs - 6. maijā Ventspils teātra namā «Jūras vārti», 7. maijā - Dzintaru koncertzālē, 13. maijā Latgales vēstniecībā «Gors», bet 14. maijā - Cēsu koncertzālē.

Pasaulslavenā latviešu vijolniece Vineta Sareika
Pasaulslavenā latviešu vijolniece Vineta Sareika Foto: Publicitātes foto

Vivaldi «Gadalaiku» ierakstā piedalījušies «Sinfonietta Rīga» mūziķi, vijolniece un atskaņojuma vadītāja Sareika, čelliste Guna Šnē un igauņu klavesīnists Reinuts Teps.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu