Koris «Balsis» ar diviem koncertiem viesosies Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jauniešu koris «Balsis» maijā viesosies Liepājā, uzstājoties ar diviem koncertiem, informēja kora vadītājs un diriģents Ints Teterovskis. Turpinot tradīciju ik gadu sagatavot latviešu dzejnieku un komponistu koncertprogrammu, 14. maijā kora «Balsis» izpildījumā «Lielais dzintars» mākslas telpā «Civita Nova» skanēs Ineses Zanderes dzejas rindas par Latvijas upēm, ko mūzikā ietērpis maestro Raimonds Pauls.

Koncertā Zandere dalīsies iespaidos, atmiņās un sajūtās par Latvijas upēm. Skanēs arī Zanderei tuvākās Paula dziesmas, kuras dziedās kora «Balsis» solisti Elīna Seile, Anete Šķēle, Arvis Ostrovskis, Alise Baumane un arī diriģents Teterovskis.

Savukārt 15.maijā jauniešu koris «Balsis» klausītājus aicinās uz bezmaksas garīgās mūzikas koncertu Liepājas Svētā Lutera baznīcā. Šis dievnams Latvijas brīvvalsts periodā bijis lielākā baznīcas būve un arī pašlaik izceļas ar neierastu arhitektūras iezīmi - virs altāra izbūvētu kora telpu. No 1934. gada līdz pat Otrajam pasaules karam tur darbojās Latvijā lielākais draudzes koris, kas sasniedza pat 160 dziedātāju skaitu, kā arī liels bazūņu orķestris. Par muzikālo draudzi zināja visā Latvijā, un prezidents Kārlis Ulmanis tai dāvāja tam laikam unikālās elektriskās ērģeles «Hammond».

Koncertā skanēs Johannesa Brāmsa, Sergeja Rahmaņinova, Ērika Ešenvalda, Imanta Ramiņa, Renātes Stivriņas, Jāņa Kalniņa, Pētera Butāna, Pētera Plakida, Pētera Vaska un citu autoru skaņdarbi. Koncerts sāksies plkst.12.30, un ieeja tajā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu