Latvijā viesosies «Chor Cappella Nova» no Vācijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. maijā, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, ar vienīgo koncertu Latvijā viesosies koris «Chor Cappella Nova» no Vācijas, informēja koncerta rīkotāji «Baltic Breeze Travel». Kora izpildījumā Rīgā varēs dzirdēt Gabriela Forē Rekviēmu re minorā, kā arī Johannesa Brāmsa un Fridriha Zilhera vācu tautasdziesmas un romantisma moteti. Koncerta solists būs ērģelnieks Ulriks Klemms, bet pie diriģenta pults būs starptautisku atzinību guvušais Valters Johaness Beks.

«Chor Cappella Nova» 2001. gada novembrī Vācijas pilsētā Bādmergenteimā dibināja profesors Erhards Rommels, un tieši viņa vadībā turpmāko 12 gadu laikā tika izkopts mākslinieciski augstvērtīgais kora skanējums un plašais repertuārs, kas sniedzas no «a cappella» skaņdarbiem, Johana Sebastiana Baha oratorijām, klasicisma mesām un romantisma mūzikas līdz pat tādiem 20.gadsimta opusiem kā Igora Stravinska «Psalmu simfonija».

Savas radošās darbības laikā koris «Cappella Nova» veiksmīgi piedalījies dažādos starptautiskos koru konkursos Prāgā, Veronā, Vīnē, Telavivā un citviet. 2004. gadā koris uzvarēja starptautiskajā koru konkursā «Praga Cantant». Paralēli konkursiem koris uzstājas ar koncertiem ne vien Vācijas pilsētās, bet arī citviet, tostarp Sanktpēterburgā, Prāgā, Romā, Zalcburgā un citviet.

2013. gada nogalē Rommels ar Baha «Ziemassvētku oratorijas» atskaņojumu atvadījās no «Chor Cappella Nova», savu vietu pie diriģenta pults nododot jaunākam un starptautiski atzītam diriģentam Bekam, kurš ir ne tikai vairāku muzikālo kolektīvu mākslinieciskais vadītājs, bet arī mūzikas pasniedzējs skolā.

«Chor Cappella Nova» koncerts Rīgas Svētā Jāņa baznīcā sāksies plkst.18.30. Pateicoties labdaru atbalstam, ieeja koncertos būs bez maksas, ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu