Mazās Mežotnes pils sezonas atklāšana - 13. maijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. maijā sezonas atklāšanas koncertā Mazajā Mežotnes pilī, turpinot 2014. gadā aizsākto ciklu «Jauno talantu tramplīns», uzstāsies vijolniece Magdalēna Geka no Latvijas un franču pianists Antuāns de Grolē. Koncerts sāksies plkst.19.30, informēja projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča.

Koncerta programmā skanēs Kloda Debisī Sonāte vijolei un klavierēm sol mažorā, Lučiano Berio Sekvence VIII vijolei solo, Kamila Sen-Sānsa Pirmā sonāte vijolei un klavierēm re minorā un Morisa Ravēla rapsodija «Čigāniete» vijolei un klavierēm.

Geka pirms dažiem gadiem ieguvusi koncertmākslinieka diplomu Parīzes Reģionālajā konservatorijā, bet 2015.gadā ar augstāko novērtējumu - bakalaura grādu Parīzes Nacionālajā Mūzikas un dejas konservatorijā, kur mācījās pie profesora Svetlina Ruseva. Pašlaik mūziķe turpina studijas maģistrantūrā, bet no šā gada septembra studēs arī Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Beļģijā pie slavenā «Artemis» stīgu kvarteta. Šogad mūziķe piedalīsies prestižajā Kuhmo Kamermūzikas festivālā Somijā, festivālā «La Roque d'Antheron» un «Vasarnīcā» Cēsīs, kā arī sniegs solokoncertus dažādās Eiropas valstīs.

Magdalēna Geka
Magdalēna Geka Foto: Publicitātes foto

Savukārt de Grolē ir viens no savas paaudzes spilgtākajiem pianistiem un aktīvākajiem kamermūziķiem. Būdams Margaritas Longas konkursa laureāts, viņš ir viens no savas paaudzes spilgtākajiem pianistiem un aktīvākajiem kamermūziķiem. Klavierspēli studējis Lionas Nacionālajā konservatorijā pie Pjēra Pontjē, studijas turpinājis pie Hortenses Kartjē-Bresonas, kā arī Imolas Pianistu akadēmijā Itālijā pie Borisa Petrušanska. Viņš piedalījies meistarklasēs pie profesoriem Jevgēnija Mogiļevska, Valentīna Erbena, tāpat vairākkārt bijis slavenā klaviermūzikas festivālā «La Roque d’Anthéron» rezidējošo ansambļu sastāvā. Viņš ir slavenā Margaritas Longas konkursa laureāts, tāpat triumfējis konkursos «Flame» un «Teresa Llacuna».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu