Opolais: Katru reizi uz skatuves izeju kā pēdējo reizi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasaules slavenā latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais, kura šoruden pēc ilgāka laika atkal uzstāsies Latvijā, atzīst, ka uzstājoties sevi nesaudzē un katru reizi uz skatuves viņa iziet tā, it kā tā būtu pēdējā reize, šodien žurnālistiem stāstīja dziedātāja. Taujāta, kura ir tā zāle, kurā dziedātājai visvairāk patīk uzstāties, Opolais sacīja, ka vissvarīgākā ir publika, jo tā dod noskaņojumu. «Ļoti reaģēju uz publikas siltumu. Tomēr, ja runā par vietām, tad īpaši man patīk dziedāt Metrapolitēna operā. Lai arī tā ir ļoti liela zāle, es tajā jūtos pasargāta,» sacīja Opolais, piebilstot, ka Latvijas Nacionālās operas un baleta zāle akustiski nav tā labākā.

Operdziedātājai piešķirts valsts augstākais apbalvojums Triju Zvaigžņu ordenis, kuru gan māksliniece klātienē nesaņems, jo tajā laikā jau būs prom no Rīgas, lai piedalītos mēģinājumos. Maijā dziedātājai paredzēti koncerti ar Bostonas Simfonisko orķestri, bet viņai būs debija ar Semjonu Bičkovu un Karalisko «Concertgebouw» orķestri Amsterdamas «Concertgebouw» un Drēzdenē.

«Triju Zvaigžņu ordenis man ir svarīgs, tāpat kā citi apbalvojumi. Tas dod man zināmu brīvību un pārliecību, ka varu mēģināt tagad uzstāties Latvijā,» norādīja dziedātāja.

2015./2016. gada sezonā Opolais turpina sadarbību ar Ņujorkas Metrapolitēnu operās «Manona Lesko» un «Madama Butterfly». Viņas vārds ierakstīts šī opernama vēsturē arī ar leģendāro debiju vienas diennakts laikā divās lomās 2014. gadā. Šajā sezonā turpinās arī darbs Bavārijas Valsts operā Arigo Boito operas «Mefistofelis» iestudējumā.

2016./2017. gada sezonā Opolais atgriezīsies Ņujorkas Metropolitēnā Mimī lomā Džakomo Pučīni operā «Bohēma», piedalīsies operas «Nāra» jauniestudējumā, kā arī nākamā gada maijā kopā ar pasaules spožākajām zvaigznēm dziedās galā koncertā, kas veltīts 50 gadiem, kopš Metropolitēna opera sākusi darbu pašreizējā operas namā. Nākamajā sezonā kopā ar orķestri «Berlīnes filharmoniķi» Opolais dziedās titullomu Pučīni operas «Toska» koncertiestudējumā ar Saimonu Retlu pie diriģenta pults, kā arī viņa vadībā iestudēs šo lomu Bādenbādenē.

Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonda valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars un pasaules slavu iemantojusī latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais piedalās preses konferencē, kurā informē operdziedātājas rudenī gaidāmajiem solokoncertiem Latvijā
Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonda valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars un pasaules slavu iemantojusī latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais piedalās preses konferencē, kurā informē operdziedātājas rudenī gaidāmajiem solokoncertiem Latvijā Foto: LETA

Jau ziņots, ka Opolais solokoncerts 30. septembrī notiks Liepājā koncertzālē «Lielais dzintars», 2. oktobrī Rēzeknē Latgales vēstniecībā «Gors» un 4. oktobrī Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Biļetes uz koncertiem no rītdienas būs nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Opolais solo koncerti ir pirmais Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonda rīkotais pasākums.

Kā skaidroja Žagars, fonds dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu. Fonda mērķis ir ilgtermiņā īstenot kultūras artefaktu rašanos un dzīvotspēju.

Iecerēts, ka Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds veidos un attīstīs gan lokālus, gan starptautiskus kultūras projektus, izveidos un ilgtermiņā attīstīs starptautisko Rīgas vokālistu konkursu, īstenos mūziķu un mākslinieku izglītības programmas - meistarklases, jauno vokālistu akadēmiju, konferences, seminārus, radošās laboratorijas un nometnes ar mērķi mūziķu profesionālajai attīstībai un iekļuvei starptautiskā kontekstā.

Fonda vēlme ir veidot liela mēroga mūzikas pasākumus, tai skaitā festivālus Rīgā, kā arī Latvijas reģionos, veicināt Latvijas mūziķu un mākslinieku piedalīšanos starptautiski atpazīstamos kultūras projektos Eiropā un pasaulē, kā arī veidot koncertus, festivālus un citus pasākumus, kas veicinātu sabiedrības izglītošanu kultūras konteksta pārzināšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu