Starptautiskas turnejas ietvaros Latvijā uzstāsies Dreika koris no ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. maijā plkst. 18, starptautiskas koncertturnejas ietvaros Rīgas sv. Jāņa baznīcā uzstāsies Dreika Universitātes koris no ASV, diriģentes Eimijas Bekmanes-Koljēras vadībā. Koncertā dzirdēsim amerikāņu 20. gadsimta un mūsdienu sakrālās mūzikas autoru kora dziesmas, Antona Bruknera moteti Os justi meditabitur, amerikāņu tautasdziesmas un spiričuelus, bet īpašs prieks ka programmā iekļauta arī Arvo Perta «Magnificat» un divas Ērika Ešenvalda kora dziesmas, kā arī viena latviešu tautasdziesma. Pateicoties labdaru atbalstam, ieeja koncertos būs bez maksas, ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Amerikā labi zināmais Dreika Universitātes jauktais koris (Deimona pilsēta, Aiovas štats) katru gadu ar koncertiem apceļo daudzas ASV pilsētas, bet ik pa četriem gadiem dodas starptautiskās turnejās. Tas uzstājies daudzās Eiropas un ASV nozīmīgākajās koncertzālēs Austrijā, Vācijā, Itālijā, Čehijā, Īrijā un Velsā, tostarp Eiverija Fišera zālē un Kārnegija zālē Ņujorkā. Bet šogad par savas koncertturnejas galamērķi koris izvēlējis Baltijas valstis un Somiju.

Dreika Universitātes koris savos koncertos uzstājas gan pilnā sastāvā, gan kā kamerkoris. Jaunākā starptautiskā kamerkora turneja bija uz Angliju 2014. gada janvārī, kad tas uzstājās Sv. Pāvila katedrālē un St. Martin-in-the-Fields baznīcā Londonā, kā arī Oksfordas un Kembridžas universitātēs un Koventrijas un Īlijas katedrālēs.

Abu koru vadītāja ir diriģente Dr. Eimija Bekmane-Koljēra – diriģēšanas profesore un kora studiju nodaļas vadītāja Dreika Universitātē, kur viņa strādā kopš 1989. gada. Dr. Bekmane-Koljēra ieguvusi maģistra un doktora grādus kordiriģēšanā Aiovas Universitātē. Daudzkārt bijusi žūrijas locekle vidusskolu un koledžu koru konkursos ne vien ASV, bet arī Lielbritānijā un Ķīnā. Viņa uzstājusies Ņujorkas Kārnegija zālē un Eiverija Fišera zālē Ņujorkā. Dreika koris viņas vadībā koncertējis daudzās prestižās Eiropas koncertzālēs. Dr. Bekmane-Koljēra bijusi arī Amerikas kordiriģentu asociācijas Centrālās un ziemeļu divīzijas prezidente, publicējusi rakstus žurnālos Choral Journal un Music Educators Journal un ieguvusi dažādas ar mūzikas pedagoģiju saistītas balvas un goda nosaukumus.

Plašāka informācija par kori:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu