LNOB: Žagars vēl nav noslēdzis īres līgumu par Opolais koncertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī «Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds» pagājušajā nedēļā, izziņojot pasaules slavenās latviešu operdziedātājas Kristīnes Opolais solokoncertus, informēja, ka 4. oktobrī koncerts notiks Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB), tomēr līgums par zāles īri vēl nav noslēgts.

LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile informēja, ka LNOB valde ar nožēlu secina, ka «Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds» līdz šim brīdim vēl nav noslēdzis līgumu par zāles īri 4.oktobrī, un šādos apstākļos preses konferencē izziņotais biļešu tirdzniecības sākums pirms līguma noslēgšanas ir vērtējams kā spiediens uz LNOB valdi.

«LNOB valde izsaka nožēlu par to, ka cilvēki, kas vēlējās pirkt biļetes uz Opolais solo koncertu 4.oktobrī, ir maldināti. Šāda prakse LNOB nav pieņemama. LNOB valde apliecina, ka Opolais vienmēr bijusi, ir un būs gaidīta Latvijas Nacionālajā operā, ko pastiprina fakts, ka LNOB rekomendēja viņu Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanai,» klāstīja Treile.

Papildināts teksts

Savukārt «Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonda» valdes loceklis Andrejs Žagars skaidroja, ka LNOB par telpu īri Opolais koncertam pieprasījis uzņemties saistības, kuras pārsniedz «Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstītības fonda» pilnvaras, tādēļ fonds cer vienoties par sadarbības vidusceļu.

Pēc Žagara sacītā, šodien LNOB ir nosūtīta fonda vēstule ar skaidrojumu, kāpēc konkrētās prasības fonds nevar īstenot, kā arī fonda parakstīts telpu īres līgums.

«Piešķirot zāli šim koncertam, LNOB ne tikai lūdza mums apmaksāt tās pilnu īres maksu atbilstoši publiskajam cenrādim, bet arī pieprasa garantēt Opolais papildu koncertus 2018.gadā, ko mēs fiziski nevaram,» apgalvoja Žagars.

Fonds pārstāv Opolais tikai šajā konkrētajā koncerttūrē, un tam nav nedz tiesību, nedz kādu citu iespēju noteikt vai norādīt māksliniecei, kur un kad viņai ir jāuzstājas, tādēļ LNOB par citiem Opolais koncertiem ir jāvienojas ar mākslinieci atsevišķi.

«Es ceru, ka pašlaik tās ir tikai domstarpības. Esam gatavi pilnībā uzņemties finansiālās saistības par telpu nomu, pat veikt zināmu priekšapmaksu, taču mēs nevaram uzņemties to, kas ir ārpus mūsu pilnvarām. Tāpēc esam nosūtījuši Operai parakstītu sadarbības līgumu, ja Opera to izvēlēsies neparakstīt, tad koncerts Rīgā tik un tā būs, taču citās telpās. Bet tiešām žēl par šādu LNOB attieksmi. Nav saprotams, kādēļ no viena mākslinieka prasa vairāk nekā no citiem,» pauda Žagars.

Biļetes iepriekšpārdošanā «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās uz Opolais solokoncertiem nonāca 29.aprīlī, bet biļetes uz Rīgā gaidāmo koncertu vēl netiek tirgotas.

Jau ziņots, ka solokoncerts 30.septembrī notiks Liepājā koncertzālē «Lielais dzintars», 2.oktobrī Rēzeknē Latgales vēstniecībā «Gors», bet 4.oktobrī koncerts plānots Rīgā, LNOB.

Solokoncertu programmā iekļauts Džuzepe Verdi, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānss, Frančesko Čilea, Alfredo Katalani un arī Džakomo Pučīni.

Solokoncertos Opolais uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) un jauno itāļu diriģentu Sesto Kvatrīni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu