Latvijā viesojas diriģents Mariss Jansons

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Astrid Ackermann

Šonedēļ Latvijā viesojas diriģents Mariss Jansons, kurš 16. septembrī Lielajā ģildē stāsies pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pults, apstiprināja LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska. Jansona vadībā orķestris atklās savu 90. jubilejas koncertu sēriju. Koncertā uz skatuves kāps arī Raimonds Pauls, kopā ar orķestri izpildot vienu skaņdarbu.

Kopumā LNSO 90. jubilejas koncertu sērijā gaidāmi pieci koncerti.

Iepriekš Jansons Latvijā viesojās 2014. gadā, uzstājoties ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri Latvijas Nacionālajā operā.

Jansons ir latviešu diriģents un daudzu vadošo pasaules simfonisko orķestru vadītājs gan Eiropā, gan arī ASV. Viņš saņēmis prestižo «Grammy» balvu, kā arī «Lielo mūzikas balvu 2014» par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā. Jansons apbalvots ar II šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, Francijas augstākās pakāpes ordeni mākslā un literatūrā, Lielbritānijas Karaliskās filharmonijas biedrības balvu, kā arī saņēmis prestižo Ernsta fon Sīmensa balvu un citus apbalvojumus.

Jansons ir vairāku ārvalstu orķestru un mūzikas akadēmiju goda loceklis, un pasaules mūzikas kritiķi mākslinieku iekļāvuši diriģentu topa trešajā vietā. Jansons patlaban ir Bavārijas Radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu