«Belvederes» vokālistu konkursa Baltijas atlases kārta notiks Jūrmalā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 20. maijā, vēsturiskajā, atjaunotajā Dzintaru koncertzālē norisināsies 35. starptautiskā Hansa Gabora «Belvederes» vokālistu konkursa Baltijas reģiona atlases kārta, kurā piedalīsies astoņi jauni un talantīgi dziedātāji no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Kā informē Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka, šā gada konkursa Baltijas reģiona atlases kārtā pieteikušies septiņi dziedātāji, katrs izpildot divas operas ārijas.

No Latvijas konkursa atlasē piedalīsies soprāns Marlēna Keine, soprāns Irena Trubina, baritons Arvīds Keinis un soprāns Laura Purēna, bet no Lietuvas piedalīsies soprāns Dovile Kazonaite-Gadlauskiene, baritons Simons Strazds un soprāns Ona Kolobovaite.

Koncerts sāksies plkst.17. Ieeja koncertā būs bez maksas, ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Vīnes kameroperas dibinātāja un ilggadējā menedžera Hansa Gabora vārdā nosauktā «Belvederes» jauno vokālistu konkurss pirmoreiz norisinājās 1982.gadā Vīnē. Ņemot vērā lielo konkursa interesentu un dalībnieku skaitu, kopš 1992.gada dažādās pasaules pilsētās tiek organizētas reģionālās konkursa atlases kārtas. «Belvederes» jauno operas solistu konkurss ir nozīmīgs atspēriena punkts jaunajiem operdziedātājiem no visas pasaules - iepriekšējo konkursu dalībnieku un godalgotu vietu ieguvēju starpā ir arī tādu latviešu izcelsmes pasaulē atzinību guvušu operdziedātāju vārdi kā Egils Siliņš, Krišjānis Norvelis, Sonora Vaice un Elīna Garanča.

Kopš 2005. gada ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu Hansa Gabora «Belvederes» operas solistu konkursa Baltijas valstu atlases kārta norisinās Jūrmalā.

«Belvederes» operas solistu konkursā jauno operdziedātāju sniegumu vērtē nevis mūzikas vai operas žanra profesionāļi, eksperti un mūziķi, bet gan potenciālie darba devēji, operu intendanti un aģentūru direktori, ietekmīgu operu un festivālu menedžeri, mūzikas promoteri un mediju industrijas pārstāvji. Tāpat tiek piešķirta arī «Preses balva», kā arī klausītāji ar savu balsojumu apbalvo vienu no atlases kārtas dalībniekiem, piešķirot «Publikas balvu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu