Latvijā viesosies senioru koris «Kolding Bykor» no Dānijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar diviem koncertiem Latvijā viesosies senioru koris «Kolding Bykor» no Dānijas pilsētas Koldingas, kas uzstāsies Jelgavā un Kuldīgā, informē Dānijas Kultūras institūta Igaunijā, Latvijā un Lietuvā projektu koordinatore Ilva Sinkēviča. 3. jūnijā senioru koris kopā ar Jelgavas novada senioru kori «Gaisma» uzstāsies Jelgavas Amatu vidusskolas zālē, bet nākamajā dienā koncerts notiks Kuldīgas Svētās Katrīnas evaņģēliski luteriskajā baznīcā kopā ar Kuldīgas kamerkori «Rāte».

«Kolding Bykor» ir koris ar vairāk nekā 25 gadu senām muzicēšanas tradīcijām un visus šos gadus kori vadījuši diriģente Inge Hedeskova un viņas vīrs, kora koncertmeistars, Jens Jorgens Hedeskovs.

Kora dalībnieki ir cilvēki labākajos gados, kurus vieno dzīvotprieks un kopā dziedāšana. Koris nekad nav vēlējies pretendēt uz profesionāla kora statusu, jo uzskata, ka pozitīvās emocijas gūstamas ne tik daudz no smaga un neatlaidīga darba, cik no sirsnības un atbalsta, ko sniedz dziesmas un kopā būšana mēģinājumos un koncertos.

Kora repertuārs ir ļoti plašs, taču vislielāko prieku koristiem sagādā populāru dziesmu izpildīšana no mūzikliem, Elvisa Preslija, «Bītlu» un Ērika Kleptona kompozīcijas, arī īru un spāņu garīgās dziesmas un gospeļi, kā arī dāņu komponistu radītie skaņdarbi korim, kurus varēs dzirdēt arī Latvijā notiekošajos koncertos.

Katru otro gadu Koldingas pilsētas koris organizē izbraukumus ārpus dzimtās Dānijas. Šogad koris nolēmis viesoties Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu