Dzintaru koncertzāle Elīna Garanča un Dmitrijs Hvorostovskis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovasar uz Dzintaru koncertzāles skatuves opermākslas cienītājus gaida izcils notikums. 29. jūnijā notiks Elīnas Garančas un Dmitrija Hvorostovska koncerts Kauņas Simfoniskā orķestra pavadībā ar Konstantīnu Orbeljanu pie diriģenta pults.

Pirmo reizi Dmitrija Hvorostovska un Elīnas Garančas kopīgā uzstāšanās notika 2015. gada oktobrī uz Valsts Kremļa Pils skatuves projekta «Hvorostovskis un draugi» ietvaros. Projekta pastāvēšanas laikā Dmitrijs Hvorostovskis ir paspējis stādīt priekšā publikai tādas pasaules lieluma zvaigznes, kā Renē Fleminga un Sondra Radvanovska, Sumi Jo, Marijas teātra solists Ildars Abdrazakovs un citus izcilus operu izpildītājus.

Dmitrijs Hvorostovskis ir uzaudzis radošā atmosfērā. Skaistu operu izpildījumu viņš ir klausījies kopš bērnības – mājās bijusi savākta milzīga izcilu operu ierakstu kolekcija. Dmitrija radošais ceļš aizsākās Krasnojarskas valsts operas un baleta teātrī. 1989. gadā Dmitrija Hvorostovska vārds kļuva pazīstams visā pasaulē, kad viņš uzvarēja BBC Cardiff Singer konkursā Kārdifā (Lielbritānija), izcīnot galveno un vienīgo balvu, kā arī titulu «Labākā balss». Uzstāšanās uz labākajām pasaules teātru skatuvēm, ieskaitot Metropolitan Opera (Ņujorka), Royal Opera House – Covent Garden (Londona), Teatro alla Scala (Milāna), Wiener Staatsoper (Vīne), Deutsche Staatsoper (Berlīne), Bayerische Staatsoper (Minhene), Teatro Colon (Buenosairesa), Marijas operas un baleta teātri (Sanktpēterburga) un Chicago Lyric Opera, atklāja klausītājiem daudzšķautņainu mākslinieku ar spēcīgu dramatisku potenciālu. Šodien Dmitrijs Hvorostovskis ir viens no izcilākajiem pasaules operas baritoniem.

Elīna Garanča ir dzimusi Latvijā, Rīgā, mūziķu ģimenē. Mācījusies Latvijas Mūzikas akadēmijā, kurā par pedagoģi strādāja viņas māte. 1999. gadā viņa kļuva par Helsinkos notikušā Mirjamas Helinas vārdā nosauktā starptautiskā jauno vokālistu konkursa laureāti, bet 2001.gadā par starptautiskā BBC konkursa Cardiff Singer finālisti. Pirms divpadsmit gadiem viņa festivālā Zalcburgā, Austrijā, iekaroja klausītāju sirdis ar savu Annio partiju Volfganga Amadeja Mocarta operā «Tita žēlastība», pēc kā pie dziedātājas atnāca panākumi, bet līdz ar tiem daudzi uzaicinājumi no pasaules vadošajām teātru skatuvēm. Elīna ir uzstājusies uz Vīnes valsts operas, Ņujorkas Metropolitēna operas skatuves un daudzos citos operteātros. 2010. gadā tika nosaukta ASV klasiskās mūzikas žurnāls Musical America nosauca Elīnu par «Gada vokālisti»; viņa ir ieguvusi MIDEM Classical Award balvu «Gada dziedātāja» un tai pašā gadā arī Echo Klassik balvu «Gada labākā dziedātāja starp sievietēm» (savu otro Echo Klassik balvu).

Pēdējos gados Elīnu Garanču viņas dzimtenē Latvijā dzirdēt var ļoti reti. 2015. gada decembrī uz LNO skatuves notika Elīnas Garančas koncerts, kas bija veltīts viņas mātes – slavenās vokālās pedagoģes Anitas Garančas, kura ir izaudzinājusi daudzus talantīgus Latvijas operas izpildītājus, piemiņai.

Dzintaru koncertzālē Elīna Garanča un Dmitrijs Hvorostovskis dziedās Verdi, Bellīni, Bizē, Čaikovska un citu izcilu komponistu arijas un dueti.

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes tīkla kasēs www.bilesuparadize.lv.

Koncerta organizators: kompānija «ART Forte».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu