Forumā «Classical:Next» liela interese par latviešu mūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskajā mūzikas profesionāļu forumā «Classical:Next», kas šonedēļ norisinājās Nīderlandē, bijusi liela interese arī par latviešu mūziku, informēja Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone. Veiksmīga dalība forumā bijusi ierakstu kompānijai «Skani». Forumā panākta interese par latviešu mūziku, īpaši Latvijas Radio kora albumu «Klusuma auglis», kā arī basbaritona Egila Siliņa jauno albumu «Latvian Songs», kas veikalu plauktos nonāks jūnijā.

«Skani» ieraksti jau ir pieejami lielākajā klasiskās mūzikas digitālās izplatīšanas platformā «Naxos», bet forumā «Classical:Next» apzinātas fizisko albumu starptautiskās izplatīšanas iespējas. Pateicoties pārrunām ar lielākajiem klasiskās mūzikas izplatītājiem, piemēram, «Entertainment One» no Kanādas, «Note1» no Vācijas un citām, jau tuvākajā laikā «Skani» ieraksti būs pieejami fiziskās izplatīšanas tīklos visā pasaulē.

Pateicoties konferencē gūtajai informācijai par inovatīvām digitālo mūzikas platformu un sociālo tīklu izmantošanas iespējām, «Skani» producents Egīls Šēfers sola likt lietā dažādām auditorijām adresētas «digitālās uzrunas» formas, rosinot, piemēram, arī jauniešos vēlēšanos klausīties latviešu klasisko un mūsdienu mūziku.

Liela interese bijusi arī par izdevniecības «Musica Baltica» izdotajiem Ērika Ešenvalda, Andra Dzenīša, Pētera Plakida, Imanta Zemzara, Maijas Einfeldes un citu komponistu skaņdarbiem klavierēm, kameransambļiem, kā arī dažādiem orķestru sastāviem. «Musica Baltica» direktore Solvita Sējāne tic, ka «Classical:Next» iegūtā pieredze ļaus nodrošināt lielāku informācijas pieejamību par Latvijas komponistiem un izvērst viņu darbu izplatīšanu digitālā formātā.

Savukārt VSIA «Latvijas koncerti» pārstāve Sanda Katkeviča īpaši augstu novērtējusi iespēju «Classical:Next» sastapt mūziķus no Beļģijas, Francijas, Spānijas, kas ļāvis nodrošināt «Latvijas koncertu» organizētajam Senās mūzikas festivālam programmu vismaz divu gadu garumā. Savukārt nodibinājuma «Via Cultura» pārstāve Nora Sudmale tikās ar Baltijas jūras reģiona valstu mūziķiem un festivālu pārstāvjiem, meklējot sadarbības iespējas nākotnē.

Latvija «Classical:Next» piedalījās jau piekto reizi, šogad Latvijas Mūzikas informācijas centra ierīkotajā nacionālajā stendā darbojās ierakstu kompānija «Skani», VSIA «Latvijas koncerti», biedrība «Via Cultura», Liepājas Simfoniskais orķestris un izdevniecība «Musica Baltica».

«Classical:Next» vienkopus pulcēja vairāk nekā 1000 delegātus un 150 māksliniekus no 45 valstīm. Šogad foruma uzmanības centrā bija digitālās vides sniegtās iespējas un ierobežojumi, kas var būtiski ietekmēt mūzikas nozari - aplikācijas, digitālā straumēšana un platformas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu