Jūrmalā starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls «Vox Angelica»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar koncertu Dubultu baznīcā 26. jūnijā sāksies devītais starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls «Vox Angelica», kas norisināsies katru svētdienu līdz 21. augustam, informēja projekta vadītāja Edīte Deksne. Festivāls ar savu regularitāti un augsto māksliniecisko kvalitāti savā pastāvēšanas gaitā ir iemantojis klausītāju popularitāti, kā arī festivāls saņēmis Jūrmalas pilsētas «Gada balvu kultūrā 2008» par izcila kultūras projekta realizāciju. Astoņu gadu laikā festivāla tematiskais spektrs ir bijis ļoti plašs un tas allaž ir piedāvājis klausītājiem augsta līmeņa profesionālas mākslas baudījumu.

Deksne minēja, ka šajā reizē gribētos balstīties uz iepriekšējo gadu pieredzi, tomēr radot jaunas koncertprogrammas, piedāvājot klausīties stilistiski un žanriski daudzveidīgu mūziku spilgtu izpildītājmākslinieku priekšnesumā.

Ērģeles ir festivāla centrālais mūzikas instruments, bet kopā ar tām muzikālo pavadījumu piedāvās gan pūšaminstrumenti, gan stīgu instrumenti, kā arī daudzi dziedātāji un meiteņu koris.

Kopā ar ērģelniekiem Kristīni Adamaiti, Tālivaldi Deksni, Edīti Alpi, Diānu Jaunzemi-Portnaju, Ilonu Birģeli, Aigaru Reini, Larisu Bulavu, Ilzi Reini festivālā muzicēs tādi spilgti solisti kā dziedātāji Inga Šļubovska-Kancēviča, Sergejs Jēgers, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Olga Pjatigorska, kā arī instrumentālisti - obojists Indris Egle, flautiste Ilona Meija, saksofonists Artis Sīmanis, čellists Ainārs Paukšēns, vijolnieks Jāzeps Jermolovs un meiteņu koris «Vivace» Andras Fenhanes vadībā.

Turklāt jūlijā festivālā solokoncertu sniegs arī viesmākslinieks no ārzemēm - austriešu ērģelnieks Maikls Šohs, kā arī viesi no Vācijas - Herfordas baznīcas mūzikas augstskolas koris, diriģents Hildebrants Hāke un ērģelnieks Ulfs Velners, kuru koncerts festivāla grafikā izņēmuma kārtā notiks nevis svētdienā, bet piektdienā, skaidroja Deksne.

Par nemainīgu lietu festivāla pastāvēšanas laikā ir kļuvusi videoprojekcija uz ekrāna, kas ļauj ikvienam klātesošajam vērot ērģelnieka, kā arī pārējo, balkonā esošo, mūziķu spēli tuvplānā.

Festivāla koncerti notiks svētdienās plkst. 18. Ieeja koncertos paredzēta par ziedojumiem no diviem eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu