Dzintaru koncertzālē Habenskis, Bašmets un «Novaja Rossija»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 4. jūlijā Konstantīns Habenskis, Jurijs Bašmets un simfoniskais orķestris «Novaja Rossija» Latvijas klausītājus iepazīstinās ar programmu «Paralēlās pasaules. Krievijas māksla. XX gadsimts. I daļa», informēja kompānijas «ART Forte» pārstāve Marina Nasardinova.

Pirmoreiz divu slaveno mākslinieku paralēlās pasaules jeb darbības jomas pārklājās pirms pieciem gadiem. Toreiz Habenskis un Bašmets savienoja drāmu un mūziku - Albēra Kamī lugas «Kaligula» fragmentus un Franča Šūberta kvartetu Nr.14 «Nāve un meitene», priekšnesumu papildinot ar Kamila Sensānsa vērienīgo zooloģisko fantāziju «Dzīvnieku karnevāls».

Savā nākamajā projektā Habenskis un Bašmets izlēma savienot vārda mākslu, mūziku un glezniecību, izveidojot programmu «Paralēlās pasaules. Krievijas māksla. XX gadsimts. I daļa».

Kompozīcijā iekļauti Sergeja Rahmaņinova, Sergeja Prokofjeva, Igora Stravinska, Aleksandra Mosolova un Tihona Hreņņikova skaņdarbi, ko izpilda orķestris «Novaja Rossija». Programma papildināta ar Aleksandra Bloka, Igora Severjaņina, Vladimira Majakovska un Veļimira Hļebņikova dzeju, kā arī videoinstalāciju, ko veido kopskaitā 90 gleznas, kuru autori ir dažādu laikmetu Krievijas mākslinieki - no Iļjas Repina un Arhipa Kuindži līdz Markam Šagālam un Aleksandram Deinekam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu