Tuvojas VII starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 29. jūlija līdz 7. augustam notiks VII starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls, kura laikā labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie dažādiem pedagogiem. Kā informēja Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonda koordinatore Ilga Tiesnese, klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par ikgadēju tradīciju, kas Salacgrīvā pulcē Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes.

Šogad VII starptautisko Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu 30. jūlijā ar krāšņu un skanīgu koncertu atklās valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» kopā ar krievu vijolnieku Alekseju Lundinu. Pie diriģenta pults stāsies Maskavas Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko Mūzikas teātra mākslinieciskais vadītājs Fēlikss Korobovs.

31. jūlijā Lielsalacas evaņģēliski luteriskajā baznīcā būs Larisas Bulavas ērģeļmūzikas koncerts, bet 4. augustā Salacgrīvas kultūras namā koncertēs «Sinfonietta Rīga» pūtēju kvintets un lietuviešu saksofonists Arvīds Kazlausks.

5. augustā notiks festivāla meistarklašu pedagogu koncerts Ainažu kultūras namā. Sestdien, 6. augustā, meistarklašu pedagogu lielo koncertu varēs skatīties un klausīties Salacgrīvas kultūras namā.

Svētdiena, 7. augusts, ir festivāla pēdējā diena, kuras laikā pa dienu būs iespēja apmeklēt festivāla meistarklašu audzēkņu koncertu, bet vakarā noslēguma jeb galā koncertā Salacgrīvas pilskalnā baudīt klasisko mūziku kopā ar viesiem no Maskavas «Mocart Kvartet», solisti Natāliju Petrožickaju, vijolniekiem Alekseju Lundinu un Annu Kandinski, pianistiem Vsevolodu Dvorkinu, Mariannu Aivazovu-Livafinu, saksofonistu Kārli Vanagu, flautisti Ilonu Meiju, altistu Eriku Venbo Ksu un čellistu Ivaru Bezprozvanovu.

Biļetes uz festivāla koncertiem varēs iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, Salacgrīvas Tūrisma informācijas centrā un Salacgrīvas kultūras namā.

Šī gada vasarā Salacgrīvā notiks jau septītais starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls. Šī festivāla organizētājs ir Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonds, kura dibinātājs ir festivāla idejas autors, «Virtuozi Moskvi» un «Mocart Kvartet» pirmā vijole, krievu vijolnieks un pedagogs Aleksejs Lundins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu