Rīgā ar koncertu viesosies Sakramento bērnu koris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Svētā Pētera baznīcā 28. jūnijā Baltijas turnejas laikā ar koncertu «Iedvesma» uzstāsies Sakramento bērnu koris, informēja koncerta rīkotāju pārstāve Liene Jakovļeva. Sakramento bērnu kora Baltijas turnejas repertuārs veidots ar vairākām vadlīnijām - «Iedvesma», «Amerikas mūzika», «Tilti» un «Atvadas». Plašajā dažādu tautu un laikmetu kormūzikas programmā pārstāvētas atšķirīgas izjūtas un noskaņas, tomēr ar vienojošu garīguma, miera un vasarīguma klātbūtni.

Baltijas valstu mūziku kora koncertprogrammā pārstāvēs divi lietuviešu komponistes Kristinas Vasiļauskaites opusi un divi latviešu komponistu darbi - Imanta Ramiņa pazīstamais «Pūt, vējiņi» izkārtojums un tautas dziesma «Smieklis man» Aldoņa Kalniņa apdarē. Savukārt Somijas mūzikas kultūru pārstāvēs somu klasiķa Žana Sibēliusa «Miera dziesma».

Sakramento bērnu kori 1993.gadā dibināja Linna Stīvensa un Donalds Kendriks laikā, kad Stīvensa studēja Kalifornijas universitātes kordiriģēšanas specialitātes maģistrantūrā. 23 gadus pēc dibināšanas Sakramento bērnu korī ir aptuveni 150 dziedātāju. Koris jaunajiem dziedātājiem piedāvā gūt pirmo skatuves pieredzi, sniedz muzikālo izglītību un uzstāšanās iespējas bērniem visā Sakramento reģionā, dziedot darbus dažādās valodās un godinot atšķirīgas kultūras, kā arī iedvesmojot klausītājus. Šobrīd, kad muzikālā izglītība pamazām pazūd no skolu programmām un bērnu ikdienas, tādiem koriem kā Sakramento bērnu koris ir ļoti nozīmīga loma.

Sakramento bērnu kora koncerts Rīgā sāksies plkst.18, un ieeja tajā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu