«Latvijas koncertiem» būtiski pieaudzis ārvalstīs realizēto projektu skaits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Latvijas koncertiem» pagājušajā gadā būtiski pieaudzis ārvalstīs realizēto projektu apjoms, liecina «Latvijas koncertu» darbības pārskats par 2015. gadu. Ārvalstīs realizēto projekta pieaugums veidojies veiksmīgas rezidējošo mūzikas vienību menedžmenta darbības rezultātā, gan arī realizējot vairākus projektus, kas saistīti ar Latvijas kā Eiropas prezidējošās valsts statusu.

2015. gadā ārvalstīs gūtie ieņēmumi bija 204 999 eiro, savukārt 2014.gadā tie bija 147 601 eiro. Visvairāk ārvalstīs gūto ieņēmumu bijis 2012. gadā - 209 869 eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmuma darbības rezultātā gūtā peļņa pēc nodokļiem bija 11 143 eiro, kuru «Latvijas koncertu» vadība rosina novirzīt uzņēmuma turpmākajai attīstībai.

«Latvijas koncerti» pērn noorganizēja 305 koncertus. Puse no «Latvijas koncertu» rīkotajiem koncertiem notiek Rīgā. Uzņēmuma vadība kā būtisku traucējošu faktoru 2015. gadā min pastāvīgu, mūsdienīgu, koncertu rīkošanai piemērotu telpu trūkumu Rīgā. Spīķeru koncertzāle daļēji atrisina šo problēmu kamermūzikas segmentā, taču simfoniskās un vokāli simfoniskās mūzikas atskaņojumiem nepieciešams rast risinājumu.

2015. gadā biļešu realizācijas plāns uzskatāms par izpildītu, jo nodrošināja 80% zāļu aizpildījumu. Koncertu biļešu ieņēmumu samazinājums attiecībā pret 2014. gadu skaidrojams ar papildus koncertu skaitu «Rīga 2014» programmu iepriekšējā pārskata gadā. Koncertbiļešu ieņēmumi aizvadītajā gadā bija 555 807 eiro, 2014.gadā - 604 964 eiro, bet 2013.gadā - 558 683 eiro.

Tāpat «Latvijas koncertu» vadība norādījusi, ka šobrīd piešķirtais finansējums neļauj nodrošināt visu stilu un laikmetu mūzikas žanru pilnvērtīgu atskaņojumu. Visdramatiskāk līdzekļu trūkums atstāj ietekmi uz pasaules labāko mūziķu vieskoncertu iespējamību. Tas liedz Latvijas iedzīvotājiem iegūt adekvātu priekšstatu par konkrētā mūzikas veida atskaņošanas tradīcijām un nepieciešamo kvalitāti. Īpaši tas ietekmē senās mūzikas atskaņojumus, kuru veikšanai nepieciešami lielāki ieguldījumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu