Rīgā koncertēs Brēmenes jauniešu simfoniskais orķestris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 29. jūnijā, Rīgas Svētā Pētera baznīcā koncertēs Brēmenes jauniešu simfoniskais orķestris, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Orķestra koncerta programmā skanēs dāņu komponista Nīla Vilhelma Gādes, vācu komponista Fēliksa Mendelszona Bartholdi un austriešu komponista Antona Bruknera skaņdarbi. Bartholdi vijoļkoncertā solo izpildīs Šarlote Anna Helēna Freitāga, kura spēlē vijoli no piecu gadu vecuma, ar teicamiem panākumiem piedaloties Vācijas nacionālajā mūzikas konkursā un divas reizes iekļūstot šī konkursa finālā.

Brēmenes jauniešu simfoniskā orķestra un Rīgas jauno mūziķu vidū ilgus gadus pastāv draudzīgas attiecības. Šo gadu laikā vairāk nekā 50 rīdzinieki ir viesojušies Brēmenē, lai piedalītos gan meistarklasēs, gan koncertos. Viņu vidū minami tādi šobrīd pazīstami mūziķi kā pianists Arturs Cingujevs, Zane Kalniņa, Māris Evelons un citi. Katru gadu Rīgas mūzikas skolu talantīgākie mūziķi dodas uz Brēmeni, lai kopīgi muzicētu, mācītos, gūtu starptautisku pieredzi simfoniskā orķestra darbībā, kā arī lai satiktu savus vienaudžus un draudzētos.

Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris aicina ikvienu, bet jo īpaši mūzikas skolu audzēkņus apmeklēt Brēmenes jauniešu koncertu Svētā Pētera baznīcā. Koncerts sāksies plkst.16, un ieeja tajā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu