Garanča ar lielāko prieku uzstājas uz vienas skatuves kopā ar Hvorostovski

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu operdziedātāja Elīna Garanča ar lielāko prieku uzstājas uz vienas skatuves kopā ar krievu operdziedātāju Dmitriju Hvorostovski, jo tā ir iespēja no viņa mācīties, preses konferencē pauda Garanča. Viņa stāstīja, ka pirmo reizi par Hvorostovski uzzināja, skatoties BBC «Cardiff Singer» konkursa norisi. Tolaik viņa ar savu mammu spriedušas, ka tas ir dziedātājs, kurš ne tikai skaisti dzied, bet viņam līdzi dzied pat ķermenis un apģērbs.

Pirmā sadarbība abiem dziedātājiem notika pagājušā gada rudenī Hvorostovska īstenotā projektā «Hvorostovskis un draugi». Kopīgā uzstāšanās notika Kremlī. Garanča akcentēja, ka uzreiz piekritusi Hvorostovska aicinājumam piedalīties projektā.

Savukārt Hvorostovskis piebilda, ka par Garanču, viņas dziedāšanas spējām un panākumiem jau zināja, tādēļ nolēma piedāvāt latviešu operdziedātājai uzstāties duetā.

Nu abi operdziedātāji viesojas Latvijā, lai jau rītvakar uzstātos Dzintaru koncertzālē. Koncertprogramma gan būs atšķirīga no pērn rudenī izpildītās. Abi dziedātāji koncertā uzstāsies Kauņas Simfoniskā orķestra pavadībā, kuru diriģēs Konstantīns Orbeljans.

Garanča stāstīja, ka Latvijā šoreiz ieradusies bez bērniem un vīra. Viņa skaidroja, ka, gatavojoties nopietniem koncertiem, labāk izvēlas pavadīt laiku bez bērniem, jo bērni vēl ir salīdzinoši mazi, tādēļ prasa lielu uzmanību, kas savukārt traucē kārtīgi sagatavoties priekšnesumam. Tomēr plānots, ka vasaras otrajā pusē visa ģimene atpūšoties kopā pavadīs laiku Latvijā.

Foto: LETA

Jau ziņots, ka pēdējos gados Garanču dzimtajā Latvijā koncertos var dzirdēt reti. Pēdējais viņas koncerts Latvijā notika 2015.gada decembrī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, un tas bija veltīts dziedātājas mātes - slavenās vokālās pedagoģes Anitas Garančas - piemiņai.

Hvorostovskis ir viens no izcilākajiem pasaules operas baritoniem. Viņa radošais ceļš aizsākās Krasnojarskas Valsts operas un baleta teātrī. 1989. gadā Hvorostovska vārds kļuva pazīstams visā pasaulē - viņš uzvarēja BBC «Cardiff Singer» konkursā Kārdifā, izcīnot galveno un vienīgo balvu, kā arī titulu «Labākā balss».

Savukārt Garanča 1999. gadā kļuva par Helsinkos notikušā Mirjamas Helinas vārdā nosauktā starptautiskā jauno vokālistu konkursa laureāti, bet 2001. gadā par starptautiskā BBC konkursa «Cardiff Singer» finālisti. Pirms divpadsmit gadiem viņa festivālā Zalcburgā, Austrijā, iekaroja klausītāju sirdis ar savu Annio partiju Volfganga Amadeja Mocarta operā «Tita žēlastība», pēc kā pie dziedātājas atnāca panākumi, bet līdz ar tiem daudzi uzaicinājumi no pasaules ievērojamākajiem opernamiem.

2010. gadā ASV klasiskās mūzikas žurnāls «Musical America» Garanču nosauca par «Gada vokālisti». Viņa ieguvusi «MIDEM Classical Award» balvu «Gada dziedātāja» un tajā pašā gadā arī «Echo Klassik» balvu «Gada labākā dziedātāja starp sievietēm».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu