Ogrē sāksies jau devītie Ogres mūzikas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar džeza ieskaņas koncertu piektdien, 1. jūlijā, sākas devītie Ogres mūzikas svētki, informēja Ogres novada Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Tribocka. Šogad lielākais svētku notikums būs 2. jūlija koncerts ar Liepājas Simfoniskā orķestra un koru «Ogre», «Impulss» un Francijas kora «Lumen Laulu» piedalīšanos. Šajā koncertā pie diriģenta pults būs ogrēnietis Atvars Lakstīgala. Koncerts notiks Ogres Kultūras centrā plkst.19.

Koncertā skanēs Antonio Vivaldi «Gadalaiki», Astora Pjacollas «Gadalaiki Buenosairesā», «Verano Porteno», «Primavera Portena» un Nikolo Paganini «La Campanella», Pablo de Sarasates «Čigānu melodijas». Koncerta viesi būs vijolnieki Jevgēnija Gelena un Jegors Grečišņikovs no Vācijas.

Savukārt devīto Ogres mūzikas svētku programmā svētku ieskaņas koncerts norisināsies 1.jūlijā plkst.20 Ciemupes estrādē, kur viesosies starptautiskais džeza kvintets «The Brag Pack», kas šogad piedalās arī festivālā «Rīgas ritmi». Džeza kvintets ir eksperimentāla grupa, kas dibināta Amsterdamā ar starptautisku sastāvu.

2.jūlijā plkst.11 tiks piedāvāta bērnu izrāde «Kas par traku, tas par traku...!», kas būs jautrs, muzikāls, izglītojošs piedzīvojums bērniem. Tā būs iespēja pavadīt laiku īpašā gaisotnē, ko rada Ojāra Vācieša dzejas tēlu spēlēšanās aktieru Māra Bezmera, Egijas Silāres un mūziķu Kristiānas Balčus, Gidona Grīnberga, Elizabetes Balčus vai Arta Gāga izpildījumā.

Savukārt plkst.13 Svētā Meinarda Ogres katoļu baznīcā notiks Ogres jauniešu kora «Impulss» un Francijas kora «Lumen Laulu» koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu