Andris Nelsons atsaucis dalību Baireitas festivālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latviešu diriģents Andris Nelsons atsaucis dalību šī gada Baireitas mūzikas festivālā, ko bija plānots atklāt ar vācu komponista Riharda Vāgnera pēdējās operas «Parsifāls» jaunu uzvedumu. Bija paredzēts, ka 37 gadus vecais Nelsons diriģēs «Parsifālu», ar kuru sāksies mēnesi garais operas festivāls.

«Andris Nelsons ar vislielāko cieņu pret Baireitas festivāla vadību un darbiniekiem, direktoru un viņa komandu, diriģenta palīgiem, aktieriem, orķestri un kori lūdzis festivāla rīkotājiem atbrīvot viņu no līguma par šīs vasaras «Parsifāla» iestudējumu,» teikts festivāla izdotajā paziņojumā presei.

«Atšķirīgu uzskatu dažādos jautājumos dēļ atmosfēra šī gada Baireitas festivālā neizdevās visām pusēm apmierinoša,» norāda festivāla rīkotāji. «Baireitas festivāls ar nožēlu apmierināja Andra Nelsona lūgumu.»

Baireitas festivālu aizsāka pats Vāgners, un tajā tiek atskaņoti tikai viņa darbi. Pašlaik to rīko slavenā komponista mazmeita Katarīna Vāgnere.

Jauno «Parsifāla» iestudējumu uzvedis vācu režisors Uve Ēriks Laufenbergs.

Opera tiks izrādīta festivāla pirmajā dienā 25.jūlijā. Kā jau vienmēr, atklāšanas pasākumu apmeklēs Vācijas politiskā elite un slavenības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu