Ar krāšņu koncertu atklāts otrais starptautiskais Jūrmalas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar, 11. jūlijā, Dzintaru koncertzālē ar krāšņu koncertu tika atklāts otrais starptautiskais Jūrmalas festivāls. Atklāšanas koncertā virtuozais krievu mūziķis, par trompetes Paganīni dēvētais Sergejs Nakarjakovs, klausītājiem dāvāja vēl nebijušu muzikālu pieredzi – uz trompetes atskaņojot vijoles partiju Fēliksa Mendelszona Vijolkoncertu reminorā, savukārt izcilais latviešu pianists un starptautisko konkursu laureāts Vestards Šimkus atskaņoja romantiski impresionisko Morisa Ravela Pirmo klavierkoncertu Solmažorā.

Abiem solistiem koncertā pievienojās īpaši festivālam veidotais Jūrmalas festivāla orķestris starptautiski atzītā diriģenta Aināra Rubiķa vadībā!

Savukārt šodien Jūrmalas festivāls Dzintaru koncertzālē aicina uz veselām divām programmām. Plkst. 18 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē jeb Mazajā zālē aktieris Ivars Kalniņš aicinās uz koncertu «KinoTeātris». Kopā ar Dailes teātra dziedošo aktrisi Ēriku Egliju, komponistu un pianistu Arturu Maskatu un trompetistu Andri Ābelīti Ivars Kalniņš klausītājus iepriecinās ar skaistām dziesmām no kinofilmām, teātra izrādēm, kurās viņš piedalījies teju 30 gadu laikā, turklāt dziesmas skanēs gan latviešu, gan krievu valodā.

Savukārt plkst. 20 Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē gruzīnu, latviešu un spāņu etnomūziku, kā arī amerikāņu džezroka skaņdarbus atskaņos gruzīnu etnodžeza grupa Egari, kuras priekšnesumos tradicionālā gruzīnu mūzika virtuozi apvienojusies ar citu kultūru etniskajām un modernajām melodijām, etnodžezu un tradicionālo mūziku, improvizācijām, gruzīnu daudzbalsīgo dziedāšanu un horeogrāfijas elementiem. EGARI sastāvā muzicē astoņi vīri – profesionāli mūziķi, kuri skandē gan gruzīnu panduri, čonguri un dūdas, gan arī vientuļi sērīgo un melodiski dziedošo duduku. Priekšnesumā Dzintaru koncertzālē neiztrūks arī gruzīnu vīru tradicionālie daudzbalsīgie dziedājumi un gruzīnu tautas dejas, ko piedāvās grupas horeogrāfs, dejotājs, ansambļa Rustavi ilggadējais dalībnieks Dāvids Skhirtladze. Klausītājus gaida brīnišķi radošs, neparasts ceļojums!

Kā jau ziņots, no 11. līdz 16. jūlijam Dzintaru koncertzālē jau otro gadu notiks grandiozākais vasaras klasiskās mūzikas notikums – Jūrmalas festivāls. Festivāla Goda mākslinieks būs dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, kurš kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem – Kseniju Sidorovu, Vestardu Šimkus, Sergeju Nakarjakovu, Alisi Zinovjevu, Intaru Busuli, Liepājas Simfonisko orķestri un daudziem citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzāles 80. jubilejas gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu