Ar Baha skaņdarbu interpretācijām festivālā «Ad Lucem» uzstāsies itāļu vijoles virtuozs Luka Čarla

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28.jūlijā plkst.20.00, Rīgas Sv.Pētera baznīcā Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem aicina uz izcilā itāļu vijoles virtuoza un improvizācijas meistara Lukas Čarla koncertu «Johans Sebastiāns Bahs. Vijoles meditācija».

Koncerta programma ir Lukas Čarla veltījums viņa mīļākajam komponistam Johanam Sebastiānam Baham, kurā vijolnieks ar mūsdienīgu pieskārienu aranžē dažas no meistara brīnišķīgākajām kompozīcijām. «Iedziļinoties Baha ģeniālajā fūgu mākslā, mēs dažkārt zaudējam laika konceptu. Tas šķietami pārtop bezgalības jēdzienā», uzsver vijolnieks. Ar savu neticamo spēles un improvizācijas meistarību Luka paplašina mūsu uztveri par mūzikas bezgalības ideju un, savā solo programmā mūsdienīgi interpretējot ģeniālās Baha mūzikas darbus, jaunā veidā palīdz atklāt šo ideju klausītājiem.

Programmā skan arī Lukas Čarla un citu komponistu oriģinālmūzika, kuras tapšanu ietekmējis lielais vācu meistars. Tas ir pārsteidzošs un neformāls koncerts - Baha, Čarlas, Vila-Lobuša un Pjacollas mūzikas pasaules skan pastāvīgā līdzsvarā starp pierakstīto un improvizēto, tradicionālo un mūsdienīgo. «Tas ir džezs, ko Luka Čarla spēlē, bet tai pat laikā arī baroka mūzika un daudz kas cits ... viss šķiet tik gaišs, valdzinošs un skaists, jo mūziķis šķērso robežas starp mūzikas žanriem, kuru nav. Klausīties viņu ir pārsteidzoša muzikāla pieredze.» Wolfsburger Nachrichten (Vācija)

Radošais un pārsteigumu pilnais vijolnieks Luka Čarla viegli pārvar robežas starp žanriem, lai ar burvīgi pavedinošu tembrālo valdzinājumu dotos pa novatorisku mūzikas ceļu. Viņš ir veiksmīgi uzstājies džeza, klasiskās un pasaules mūzikas festivālos un koncertu sērijās gandrīz 50 pasaules valstīs - no Monreālas līdz Melburnas džeza festivāliem, no Singapūras Esplanādes līdz Nacionālajam mākslas festivālam Dienvidāfrikā, no Dubaijas, Honkongas un Skotijas līdz dzimtajai Itālijai. «...Viens no interesantākajiem vijolniekiem mūsdienu starptautiskajā arēnā, kas spēj muzicēt dažādos žanros, nekad nezaudējot savu nekļūdīgo stilu.» Repubblica (Itālija)

Jau 15.gadu dažādo vasaras festivālu vidū ar savu īpašo noskaņu klausītājus uzrunā Introvertās mākslas festivāls AD LUCEM. Festivāla koncertos varēsim baudīt Armēņu etnodžeza grupas NAGHASH ENSEMBLE (ASV, Armēnija) sniegumu, izcilā itāļu vijolnieka Lukas Čarla (Luca Ciarla) mūsdienīgās interpretācijas par Baha mūziku, Džona Keidža muzikālās meditācijas pianista Jura Žvikova un režisora Roberta Rubīna lasījumā, postfolkloras grupas DABA SAN jauno programmu, Salamana Augsto Dziesmu vokālās grupas ARS ANTIQUA RIGA atskaņojumā, kā arī tradicionālās festivāla radošās darbnīcas, lekcijas un meditācijas.

Introvertās mākslas festivāls AD LUCEM ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa - miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu. Kopš 2002.gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem festivāls AD LUCEM ik gadu piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Biļetes uz Festivāla AD LUCEM konvertiem pieejamas «Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu