Dzintaru koncertzālē 17. baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

6. augustā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņākais baleta notikums vasarā - 17. starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā». Festivālā ik gadu vasarīgi atraisītā atmosfērā tiekas esošās un uzlecošās pasaules mēroga baleta zvaigznes un laikmetīgā horeogrāfija draudzīgi sadzīvo ar klasiskā baleta pērlēm. Kopā ar spilgtākajiem Latvijas baleta māksliniekiem šogad festivālā uzstāsies baleta zvaigznes no Vācijas, Spānijas, Brazīlijas, Filipīnām, Slovēnijas, Japānas un ASV!

Katru gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis piedāvāskatītājiem īpaši izveidotu programmu, kas ļauj redzēt slavenības, iepazīt jaunus vārdus un pārdomāt tendences pasaules baletā. Šogad daļa viesu nāk no ļoti tālām zemēm, kas notikumu padara vēl jo intriģējošāku. Cik bieži uz skatuves redzam Brazīlijas dejotājus? Ko mēs zinām par baletu Filipīnās? Vai Āzijas dejotāji tiešām kļūst aizvien spēcīgāki? Festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā» piedāvās atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, kā arī augstvērtīgu izklaidi visiem dejas mākslas cienītājiem.

Festivāla viesu vidū būs Štutgartes baleta (Stuttgarter Ballett) vadošie solisti – spāniete Elisa Badenesa (Elisa Badenes) ar deju partneri Danielu Kamargo (Daniel Camargo) no Brazīlijas. Viņi dejos Daniela Obēra Grand Pas Classique, kā arī duetu argentīniešu izcelsmes horeogrāfa Demisa Volpi darba «Mazie monstri» («Little Monsters»).

Manilas baletu pārstāvēs vadošais solists filipīnietis Rūdijs Dedios (Rudy De Dios) un Katerīne Barkmane (Katherine Barkman) no ASV, kas 2015. gadā uzvarējusi Āzijas Grand Prix konkursā un saņēmusi Zelta medaļu Tanzolymp konkursā Berlīnē. Pāris izpildīs Agneses Loksinas (Agnes Locsin) veidotu duetu «Arachnida» un Grande pas de deux no baleta «Korsārs».

No Slovēnijas Nacionālā teātra trupas Mariborā Jūrmalā viesosies solists Juja Omaki (Yuya Omaki) ar deju partneri Asami Nakašimu (Asami Nakashima). Abi dejotāji ir no Japānas. Viņu repertuārā būs Pas de deux no baleta «Dons Kihots» un Pas de deux no Borisa Asafjeva baleta «Parīzes liesmas» Vasilija Vainonena horeogrāfijā.

Kā ierasts, skatītājus priecēs arī Latvijas Nacionālā baleta kordebalets un solisti - Elza Leimane, Ieva Rācene, Arturs Sokolovs, Raimonds Martinovs, Ringolds Žigis un Jolanta Lubeja, kas tikko ieguvusi zelta godalgu prestižajā 9. Korejas starptautiskajā baleta konkursā. Protams, festivāla programma neiztiks arī bez pārsteigumiem un kopīgi iestudēta koncerta fināla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu