Mazajā Mežotnes tiks svinēta Pētera Vaska fonda jubileja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

20. augustā, plkst.20 Mazajā Mežotnes pilī, svinot piecu gadu jubileju, Pētera Vaska fonds rīko Mākslas plenēra noslēguma koncertu «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne», kurā uzstāsies LNO soliste, skaistās balss īpašniece Ieva Parša, kā arī divi lieliski instrumentālisti - pianiste Herta Hansena un čellists Ēriks Kiršfelds.

Latviešu vokālās kamermūzikas koncertā pirmastkaņojumu piedzīvos divi fonda pasūtinājumdarbi: Mārītes Dombrovskas un Rutas Paideres jaundarbi ar vēl viena šā gada jubilāra - dzejnieka Knuta Skujenieka - vārdiem. Koncerta programmā iekļauti arī Tālivalža Ķeniņa, Artūra Maskata, Maijas Einfeldes, Pētera Plakida, Jāzepa Mediņa, Jāņa Ivanova un, protams, šā gada jubilāra - komponista Pētera Vaska - skaņdarbi.

«Man vienmēr šķiet, ka mums ir tik ļoti labi dažādu gadagājumu komponisti, kuri varētu izdarīt daudz vairāk. Tāpēc mēs laiku pa laikam uzrunājam jaunos komponistus, lai viņi rakstītu skaņdarbus mūsu fondam. Manuprāt, tie ir vienmēr lieli svētki, kad rodas jauni skaņdarbi!» par pasūtinājumdarbiem teicis komponists Pēteris Vasks.

Mazās Mežotnes pils īpašniece un Vaska fonda dibinātāja Regīna Deičmane uzsver: «Manuprāt, tas būs lielisks savienojums: plenēra noslēgums, fonda dzimšanas diena un latviešu vokālā kamermūziku gleznainajā Lielupes krastā Mežotnē. Aicinām arī jūs visus to izbaudīt!»

Dziedātājas Ievas Paršas uzmanības lokā ir galvenokārt laikmetīgā un latviešu komponistu mūzika. Daudzu latviešu komponistu - Andra Dzenīša, Paula Dambja, Mārītes Dombrovskas, Gundegas Šmites, Kristapa Pētersona, Imanta Zemzara u.c. - darbi tapuši tieši Ievas Paršas balsij. Par latviešu komponistu solodziesmu un īpaši eksperimentālās vokālās lirikas pirmatskaņojumiem dziedātāja saņēmusi «Latviešu mūzikas balvu 2008»; nominēta «Lielajai Mūzikas balvai» (2008. un 2009.gadā). Lielu publikas atzinību izpelnījušās sadarbībā ar pianistu Aldi Liepiņu veidotās Ievas Paršas soloprogrammas «Spoži mirdzošais latvju pelēkais», «Kādas sievietes stāsts» un «Dūdieviņš».

Biļetes uz 20.augusta koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un pirms koncerta – pasākuma norises vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu