JVLMA orķestris kopā ar pianistiem brāļiem Osokiniem Berlīnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Romanovskis

Jauno akadēmisko gadu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija /JVLMA/ ieskandinās ar grandiozu notikumu! Augusta otrajā pusē JVLMA simfoniskais orķestris diriģenta Andra Vecumnieka vadībā dosies uz Berlīni, lai kopā ar pianistiem brāļiem Andreju un Georgiju Osokiniem koncertētu festivālā «Young Euro Classic».

Koncerts notiks 20. augusta vakarā vienā no prestižākajām Berlīnes koncertzālēm «Konzerthaus Berlin».

Krāsainā un daudzpusīgā programma ietver latviešu un pasaules mūzikas klasiku, kā arī spilgtu latviešu mūsdienu mūzikas paraugu. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan Jāņa Mediņa Dainu, ko orķestrim instrumentējusi talantīgā, jaunā komponiste Madara Pētersone, gan poētisko Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu, kad pie klavierēm sēdīsies Andrejs Osokins, gan šī paša krievu dižgara virtuozo Trešo klavierkoncertu, ko kopā ar orķestri atskaņos vien 21 gadu vecais Georgijs Osokins. Akadēmijas simfoniskais orķestris daudzkārt piedāvājis klausītājiem iepazīt jaunākos latviešu autoru skaņdarbus, un arī šis koncerts nebūs izņēmums - Berlīnes koncertā savu pirmatskaņojumu otrajā redakcijā piedzīvos Rolanda Kronlaka darbs Under Pressure, kas pirmo reizi dienasgaismu ieraudzījis 1996. gadā.

Kā atzīst orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Andris Vecumnieks, šī koncerta atslēgas vārdi ir «jaunieši», «mūsdienīgums» un «klasika», jo festivāls jau septiņpadsmito gadu Vācijas galvaspilsētā pulcē pasaules labākos jauniešu simfoniskos orķestrus, bet Latvijas mūziķu uzstāšanās individuālā un unikālā virsvērtība ir iespēja redzēt divus talantīgākos jaunos pianistus vienā koncertā.

Programmā:

Jānis Mediņš Daina Fis dur /Manai sieviņai/ Madaras Pētersones instrumentācijā

Sergejs Rahmaņinovs Otrais koncerts klavierēm un orķestrim do minorā op. 18, solists Andrejs Osokins

Sergejs Rahmaņinovs Trešais koncerts klavierēm un orķestrim re minorā op. 30, solists Georgijs Osokins

Rolands Kronlaks Under Pressure 2nd edition

Koncerts sestdien, 20. augustā plkst.20.00 Berlīnes koncertzālē Konzerthaus Berlin, adrese Gendarmenmarkt 10117 Berlīne, vairāk informācijas www.youngeuroclassic.de

Biļetes nopērkamas šeit: www.ticketmaster.de

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu