Lielajā ģildē «The Queen Symphony»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 25. septembrī plkst.16.00 Lielajā Ģildē pirmoreiz Latvijā pūtēju orķestra un kora versijā skanēs Tolga Košifa «The Queen Symphony», kuras muzikālo materiālu veido britu grupas «Queen» un Fredija Merkūrija dziesmas. Programmā iekļauta arī Džona Bārnsa Čansa, Nino Rotas un Džona Barija mūzika.

Koncertā piedalās Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģents Jānis Puriņš), Latvijas Universitātes sieviešu koris Minjona (diriģents Romāns Vanags), Rīgas Ekonomikas augstskolas jauktais koris (diriģenti Elīna Karaseva un Lauris Goss), Latvijas Izdevniecību jauktais koris Burtnieks (diriģents Egīls Lipšāns), Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris Austrums (diriģenti Ārijs Šķepasts un Vilhelms Georgs Vācietis) un kamerkoris Fortius (diriģente Māra Marnauza). Solisti Kristiāna Ozoliņa (vijole), Ieva Upatniece (čells), Dainis Tenis (klavieres).

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Tolga Košifa (Tolga Kashif 1962) simfonija The Queen Symphony pēc skaņu ierakstu kompānijas EMI ierosinājuma ir komponēta 2001. gadā un tā muzikālo materiālu veido britu grupas Queen un Fredija Merkūrija dziesmas. Tās pasaules pirmatskaņojums notika 2002. gadā Londonā Londonas Karaliskā Filharmonijas orķestra izpildījumā, diriģējot pašam komponistam Tolgam Košifam. The Queen Symphony ir atskaņojuši gan Sidnejas simfoniskais orķestris, gan Leipcigas Radio orķestris, Lietuvas Simfoniskais orķestris; 2008. gadā arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un koris Latvija. Joprojām šis maģiskais darbs ir daudzu pasaules simfonisko orķestru un koru koncertrepertuārā.

2006. gadā Nīderlandes komponists, diriģents un aranžētājs Eriks Somers (Erik Somer, 1967.) The Queen Symphony aranžēja lielam simfoniskajam pūtēju orķestrim un korim. Pasaules pirmatskaņojums notika 2007. gadā Kerkrādē (Nīderlande) un to atskaņoja orķestris HarmonieL Unions Heythuysenm, Kerkrādes vīru koris un vokālā grupa Zanggroop Kazzo.

Fredijs Merkūrijs (Freddie Mercury), kurš 2016. gada 5. septembrī svinētu savu 70 dzimšanas dienu, neapšaubāmi ir viena no visspožākajām XX gadsimta mūzikas zvaigznēm. Izcils komponists un ekspresīvs skatuves mākslinieks. Kādā no savām intervijām 1974.gadā Fredijs Merkūrijs ir vēlējies, lai cilvēki viņa dziesmas piepilda ar savu interpretāciju.

The Queen Simphony ir radošs izaicinājums, savu spēku un profesionalitātes rādītājs, kas ir iedrošinājis arī Latvijas Universitātes pūtēju orķestri un koru – Minjona, Burtnieks, Fortius, Austrums, Rīgas Ekonomikas augstskolas kora dalībniekus, diriģentus un solistus to iestudēt un atskaņot Lielajā Ģildē 25. septembra pēcpusdienā plkst.16.00.

Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas Universitātes Studentu padome.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv

Biļetes cena - 7 €; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – 3 €

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu