«LeNeSOns» mainīs savu izskatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šosezon Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra jaunākos koncertapmeklētājus gaidīs tikšanās ar pavisam jaunu «LeNeSOnu», informēja orķestra pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska. Ierastais «LeNeSOna» tēls, kas izglītojošos koncertos bērniem palīdz iepazīt un rosināt interesi par klasisko mūziku, jaunajā sezonā mainīs izskatu un dosies pretī saviem skatītājiem gluži citāds nekā iepriekšējos gadus.

Jauno koncepciju un koncertizrādes scenāriju radījis režisors un dramaturgs Andris Kalnozols, kurš ir viens no iniciatoriem leļļu teātra pieaugušajiem tapšanai un viens no savulaik populārās mākslinieciskās apvienības «umka.lv» izveidotājiem. Kalnozols iestudējis izrādes «Dirty Deal Teatro» un festivālā «Sansusī 2016».

«LeNeSOna» jauno veidolu un koncerta māksliniecisko noformējumu veidojusi prasmīga un atzīta leļļu un marionešu meistare Velta Emīlija Platupe. «LeNeSOna» kustības pārvaldīs un viņa balsī runās aktieri Armands Berģis un Aleksejs Geiko.

«LeNeSOna» pamatfunkcijas paliks nemainīgas - tāpat kā citus gadus, arī šosezon «LeNeSOns» iepazīstinās klausītājus ar koncertā skanošo mūziku, diriģentu un orķestra mūziķiem.

Šā gada pirmajā koncertā «LeNeSOns un fantāzija» 24.septembrī Lielajā ģildē orķestrim pievienosies četri jauni akordeonisti - Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi Oskars Maurers un Raivo Tambergs, kā arī divi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti - Liāna Stankēviča un Antons Gračkovs. Jaunie mūziķi spēlēs solo čehu komponista Vāclava Trojana svītā «Pasakas».

Vāclavs Trojans (1907-1983) lielu popularitāti ieguva ar mūziku, kuru komponēja sava izcilā tautieša animācijas filmu lielmeistara Jiržīja Trnkas filmām.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzē».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu