LNSO pagarina līgumu ar māksliniecisko vadītāju Andri Pogu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) uz nākamajiem trīs gadiem pagarinājis līgumu ar orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Andri Pogu. Darba līgums ar Pogu ir pagarināts līdz 2019. gada 31. maijam.

Kā pauda orķestra valdes locekle Indra Lūkina, viņa kā LNSO vadītāja gribēja otro līgumu ar Pogu slēgt uz piecu gadu termiņu, taču Pogas starptautiskā aģentūra «Sarfati» akceptējusi līgumu tikai uz trīs gadiem.

Poga LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir kopš 2013.gada novembra. 2013.gada oktobrī par Pogu kā par orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu nobalsoja 76% orķestra mūziķu.

Atkārtotā mūziķu balsojumā, kas notika 2015.gadā, par Pogu nobalsojuši 63% mūziķu. 2015.gada LNSO balsu skaitīšanas protokolā ir norādīts, ka kopumā balsojuši 85 mūziķi, no kuriem 53 mūziķi ir nobalsojuši par līguma pagarināšanu ar LNSO māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Pogu.

2010.gadā Poga uzvarēja Jevgeņija Svetlanova otrajā starptautiskajā diriģentu konkursā Monpeljē. Francijā, un šie panākumi mainīja jaunā diriģenta dzīvi. No 2011.gada līdz 2014.gadam Poga bija «L’Orchestre de Paris» galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents un no 2012.gada līdz 2014.gadam - Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģents. Šajos gados Poga sekmējis karjeras augšupeju, dažādos koncertos aizstājot Žoržu Pretru, Miko Franku un Lorinu Māzelu.

Poga strādājis ar Cīrihes «Tonhalle» orķestri, ar koncertiem un meistarklasēm piedalījies Valērija Gergijeva vadītajā «Pacific Music Festival» festivālā Japānā. Veiksmīgi turpinās diriģenta sadarbība ar labākajiem Vācijas orķestriem - 2015.gadā Poga veica Bavārijas Radio pasūtinātu Gija Kančeli un Pētera Vaska mūzikas ierakstu ar «Bambergas simfoniķiem», koncertos diriģēja Ziemeļvācijas Radio Hamburgas simfonisko orķestri un «Minhenes filharmoniķus», bet šogad debitēja ar Leipcigas «Gewandhaus» orķestri, Frankfurtes Radio simfonisko orķestri un Francijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Poga diriģējis arī Montekarlo filharmonisko orķestri, Tokijas NHK simfonisko orķestri, Sanktpēterburgas filharmonijas orķestri un Svetlanova Krievijas Valsts akadēmisko simfonisko orķestri.

Drīzumā gaidāma Pogas debija pie Berlīnes Vācu simfoniskā orķestra diriģenta pults Berlīnes filharmonijā.

No 2007.gada līdz 2010.gadam Poga bija orķestra «Rīga» mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Par vienu no pirmajiem koncertiem ar LNSO Poga saņēma Lielo mūzikas balvu 2007 kategorijā «Par izcilu debiju».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu