Baltijas koru konkursā laurus plūc koris «Sōla»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmajā starptautiskajā Baltijas koru konkursā «Grand Prix» uzvarētāja kausu ieguvis Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla», informēja konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiljeva.

Otro vietu ieguva jauniešu koris «Balsis», bet trešo - sieviešu koris «Balta». Abi ir Latvijas kori.

Par konkursa labāko diriģentu atzīts kora «Sōla» diriģents Kaspars Ādamsons, bet labākā obligātā skaņdarba - Riharda Dubras opusa «Hail, O Star of the Ocean» - interpretācija izdevusies jauniešu jauktajam korim «Ondaršek» no Čehijas.

«Ir reizes, kad negribas, lai kaut kas beidzas. Un šodien ir tāda reize, jo ir tik satraucoši redzēt, kā kori sacenšas, sadraudzējas un bauda Jūrmalas viesmīlību. Konkursa koru līmenis ir augsts, tikšana finālā bija vien dažu simtdaļu jautājums,» noslēguma ceremonijā teica konkursa mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols.

Trīs augstāko vērtējumu ieguvušie kori ieguva naudas balvas. «Grand Prix» ieguvēji tika pie 3500 eiro naudas balvas un īpaši radīta uzvarētāju kausa, otrās vietas ieguvēji saņēma 2000 eiro, bet trešās vietas ieguvējiem tika 1000 eiro naudas balva. Naudas balvas pasniegtas arī labākajam diriģentam un par labāko obligātā skaņdarba interpretāciju.

LETA jau ziņoja, ka šogad konkurss notika Jūrmalā, un šoreiz tajā piedalījās dziedātāji no Somijas, Čehijas, Francijas, Zviedrijas, Slovēnijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Turpmāk konkurss notiks ik gadu.

Tas radīts ar mērķi rīkot ikgadējas starptautiskas koru sacensības - pasaules labāko amatieru koru galamērķi, ar kura palīdzību Latvijas iedzīvotājiem un viesiem piedāvās iespēju dzirdēt mākslinieciski augstvērtīgu kormūziku un apmeklēt pasaulē atzītu mākslinieku koncertu konkursa noslēgumā. Katru gadu konkursa obligāto skaņdarbu rakstīs kāds latviešu komponists. Pirmajam konkursam kompozīciju «Hail, O Star of the Ocean» radīja komponists Rihards Dubra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu