Koris «DeCoro» konkursā Itālijā ieguvis «Grand Prix»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes kamerkoris «DeCoro», piedaloties starptautiskā koru konkursā Itālijā, 19 pasaules koru konkurencē ieguvis «Grand Prix», informēja kora pārstāve Kristiāna Vaickovska.

LU kamerkoris «DeCoro» konkursā piedalījās divās kategorijās - tautas mūzikas un jaukto koru, attiecīgi iegūstot bronzas un sudraba medaļu. Godalgotās vietas nodrošināja tālāku cīņu par «Grand Prix» ar naudas balvu 5000 eiro apmērā, kuru septiņu labāko koru konkurencē ieguva tieši LU kamerkoris «DeCoro» diriģenta Pētera Vaickovska vadībā.

«DeCoro» konkursā atskaņoja Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda, Pētera Plakida, Viljama Bērda, Antona Bruknera, Ijoseba Kečakmadzes un citu komponistu darbus. Konkursu vērtējā starptautiska žūrija piecu mūzikas profesionāļu sastāvā no Itālijas, Norvēģijas un Krievijas, bet tās priekšsēdētājs šogad bija latviešu komponists Ēriks Ešenvalds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu