Festivālā «Arēna» Lisabonas ģitāru kvartets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunās mūzikas festivāla «Arēna» programmu papildinās Lisabonas ģitāru kvartets, kas ir viens no ievērojamākajiem šā gada festivāla viesiem, informēja festivāla rīkotāji. Lisabonas ģitāru kvarteta koncerts notiks 10. novembrī Rīgā, Kalnciema kvartālā, un 12. novembrī Liepājā, «Hotel Promenade». Mūziķi festivālā uzstāsies ar programmu no sava jaunā albuma «Prima Luce».

Lisabonas ģitāru kvartets ir viens no ievērojamākajiem ansambļiem Portugālē. Desmit savas pastāvēšanas gadu vēsturē kvartets atskaņojis vairāk nekā 60 koncertu un muzicējis kopā ar daudziem pasaulslaveniem mūziķiem. Kvarteta repertuārā ir daudz mūsdienu portugāļu komponistu oriģinālmūzikas, tāpēc festivāla «Arēna» rīkotāji ir gandarīti par iespēju Latvijas klausītājiem sarūpēt šo mūziķu uzstāšanos.

Abos Latvijā gaidāmajos koncertos varēs dzirdēt kompozīcijas, kas veltītas kvartetam un kas izdotas jaunajā albumā «Prima Luce». Veidojot savas koncertprogrammas un izvēloties darbus no klasiskās mūzikas kompozīciju klāsta, kvartets cenšas īstenot mērķi oriģinālā veidā savienot kvalitāti un savdabīgumu. Arī veidojot sava albuma «Prima Luce» saturu, mākslinieki sekojuši šim principam un šoreiz izvēlējušies portugāļu mūzikas autoru darbus, kas sacerēti 21. gadsimtā, padarot šo programmu spilgti mūsdienīgu.

Koncerta programmā būs iekļauti skaņdarbi, ko radījuši Karloss Marekos, Manuels Duraū, Klaudžio Kruzs, Fransisko Tavaress, kā arī pašu Lisabonas kvarteta dalībnieku rakstītas kompozīcijas - Andrē Santosa un Žozē Džiaza darbi.

Jau ziņots, ka jaunās mūzikas festivāls «Arēna» šoruden atzīmē savu 15 gadu jubileju. Festivāls kopš 2002.gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm.

Šoruden festivāla programma būs baudāma no 8. novembra līdz 12. novembrim

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu