Rīgā uzstāsies pianists Reinis Zariņš un čellists Kristaps Bergs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. oktobrī, Mazajā ģildē notiks koncerts, kurā piedalīsies divi pašmāju mūziķi - pianists Reinis Zariņš un čellists Kristaps Bergs -, informēja biedrības «Mākslas pieskāriens» valdes priekšsēdētāja Evija Kūlmane. Koncerts «Duo Zariņš & Bergs» dos iespēju dzirdēt divus izcilus solistus īpašā programmā, kurā abi instrumenti tiks parādīti kā līdzvērtīgi. Koncerta ideja ir apvienot emocionāli piesātinātus, dažādus un spilgtus skaņdarbus, kas klausītājus piesaista ar plašu krāsu gammu.

Koncerta programmā izskanēs trīs mūzikas dižgaru - Ludviga van Bēthovena, Leoša Janāčeka un Sergeja Rahmaņinova - radītas kompozīcijas.

Pianists Zariņš līdz šim laurus plūcis 11 starptautiskos pianistu konkursos. Pašlaik mūziķis klausītājus priecē ar savu spēli Eiropā, Ziemeļamerikā un arī Dienvidāfrikā. Pianists ir absolvējis ar izcilību gan Jēla Universitātes mūzikas skolu, gan Londonas Karalisko mūzikas akadēmiju.

Arī čellists Bergs ir ieguvis plašu starptautisku atzinību un ir pieprasīts mūziķis, kurš ar savu talantu, virtuozitāti un šarmu sajūsminājis klausītājus daudzviet pasaulē. Ilgus gadus Vīne bija čellista studiju, koncertdarbības un dzīvesvieta, bet šā gada maijā Bergs uzvarēja konkursā uz prestižo Briseles filharmonijas orķestra čellu koncertmeistara vietu, un jau septembrī viņš sāks pildīt koncertmeistara pienākumus Briseles filharmonijas orķestrī. Bergs ir arī daudzkārtējs starptautisku konkursu laureāts.

Abi mūziķi līdz šim ir spēlējuši prestižākajās pasaules koncertzālēs.

Koncerts «Duo Zariņš&Bergs» Mazās ģildes Lielajā zālē sāksies plkst.18. Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzē».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu