Dzintaru koncertzālē uzstāsies Inga Kalna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

8. oktobrī plkst.19 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē ar solo koncertu uzstāsies viena no izcilākajām latviešu operdziedātājām - Inga Kalna, informē Mārtiņš Pučka, Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs.

Latviešu operdziedones Ingas Kalnas apbrīnojamā vokālā meistarība, trāpīgās, intuitīvi gudri un precīzi veidotās interpretācijas neaizmirstamu padara katru viņas uzstāšanos - vai tā būtu reibinoši virtuoza baroka vai kaismīgi spraiga mūsdienu operloma, izteiksmīgs vokālās kamermūzikas cikls vai soprāna solo kādā no vokālās mūzikas lieldarbiem.

Pēc vairākiem gadiem Hamburgas Valsts opernamā Inga Kalna nu ir brīvmāksliniece un aktīvi darbojas iecienītajā klasicisma un baroka laika operu žanrā, dziedot Vācijas, Francijas, Kanādas un Itālijas operteātros.

Pavisam reti, tāpēc jo īpaši gaidīti, Latvijā ir Ingas Kalnas solovakari, no kuriem nesenākais - bel canto āriju koncerts Baltajā namā ieguva Lielo Mūzikas balvu kategorijā «Gada koncerts».

Šoreiz vienā programmā virknēti trīs izcilu kamermūziķu vokālie dārgumi, Riharda Štrausa izjusto solominiatūru vērienam līdzās liekot latviešu klasiķu - Alfrēda Kalniņa un Jāņa Mediņa - kamermūzikas pērles, ko līdz ar dziedones silti lirisko soprānu atklās viņas uzticamā kamermūzikas partnere, pianiste Diāna Ketlere.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā koncertzāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015.gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbībai Dzintaros norisināties visa gada garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu