Filadelfijas orķestris pēc streika paraksta jaunus līgumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā Filadelfijas simfoniskais orķestris noslēdza līgumus ar tā muzikantiem, pieliekot punktu īslaicīgam streikam. Mūziķu arodbiedrība streiku sāka piektdien, kad orķestrim bija jāuzstājas ikgadējā svinīgā pasākumā.

Simfoniskā orķestra vadība, kuru vada kanādiešu diriģents Janniks Nezē-Segēns, paziņoja, ka noslēgti līgumi uz trim gadiem, kas pirmajā gadā nodrošinās algas pieliekumu divu procentu apmērā un nākamajos gados - 2,5% apmērā.

«Šī vienošanās ir domāta, lai parādītu, ka mēs visi kopā cenšamies nodrošināt orķestra priekšnesumus vēl paaudzēm ilgi,» norādīja orķestra prezidente Elisona Valgamora.

Mūziķu arodbiedrība tomēr cer iegūt vairāk nākamo triju gadu laikā, jo viņu algas joprojām ir salīdzinoši mazākas nekā citiem lielajiem ASV orķestriem. Ar parakstītajiem līgumiem orķestris atsāks darbību otrdien.

Orķestris, kurš pirms četriem gadiem izkļuva no bankrota, muzikantiem tagad maksās 137 800 dolāru (122 500 eiro) gadā.

Kopš 2008.gada finanšu krīzes ASV klasiskās mūzikas iestādes piedzīvojušas īpaši grūtus laikus, pārsvarā paļaujoties uz ziedojumiem, kamēr Eiropas muzikanti pārtiek no valsts finansējuma.

Filadelfijas orķestris tiek uzskatīts par vienu no Amerikas pieciem lielākajiem orķestriem, un tas uzstājies arī daudzviet ārzemēs, tostarp turnejās Ķīnā un Japānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu