«Musiques Nouvelles» festivālā «Arēna» atskaņos Vaska kamermūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunās mūzikas festivāls «Arēna» šogad svin piecpadsmito jubileju un klausītājiem piedāvā īpaši krāšņu programmu ar pasaules līmeņa zvaigžņu piedalīšanos. 9. novembrī plkst. 20 Rīgas Reformātu baznīcā ar programmu CORDES INTIMES uzstāsies izcilā beļģu kamermūzikas grupa «Musiques Nouvelles» . Tā būs smalka un personiska saruna stīgu kvarteta izpildījumā, kas klausītājus iepazīstinās ar beļģu komponista Žana Pola Desī (Jean-Paul Dessy), krievu izcelsmes beļģu autora Viktora Kisina (Victor Kissine) un pazīstamākā latviešu komponista, šī gada jubilāra Pētera Vaska stīgu kvartetiem.

Beļģu kamermūzikas grupu «Musiques Nouvelles» 1962. gadā nodibināja komponists Pjērs Bartolomejs (Pierre Bartholomée). Kopš 1998. gada līdz šodienai ansambli vada komponists un čellists Žans Pols Desī. Ansambļa rezidences vieta ir Monsas pilsēta, kur ansamblis ir izveidojis īpašu kultūras centru Le Manège Mons, atjaunojot kādreizējo ugunsdzēsēju staciju.

«Musiques Nouvelles» ir radoša laboratorija jaunām idejām, ansamblis gan atskaņo mūziku, gan organizē dažādus projektus starptautiskā mērogā, tostarp ārzemju komponistu rezidences Monsā.

Komponisti Raimondas Tiguls un Evija Skuķe, diriģents Atvars Lakstīgala, festivāla direktors Māris Ošlejs un komponists Pēteris Vasks piedalās preses konferencē par 19. Starptautisko Garīgas mūzikas festivālu
Komponisti Raimondas Tiguls un Evija Skuķe, diriģents Atvars Lakstīgala, festivāla direktors Māris Ošlejs un komponists Pēteris Vasks piedalās preses konferencē par 19. Starptautisko Garīgas mūzikas festivālu Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunās mūzikas festivāls «Arēna» kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto SAKLAUSI NĀKOTNI! ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu. Šis ir viens no novatoriskākajiem kultūras notikumiem Latvijā un bez tā nav iedomājama mūsdienu mūzikas kultūras sistemātiska un loģiska attīstība Latvijā.

Koncerta biļetes Biļešu paradīzes kasēs www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu