Pēterbaznīcā Evija Martinsone un «Sinfonietta Rīga» kvartets

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Svētā Pētera baznīcā koncertā «Šūberts un Mendelszons» uzstāsies operdziedātāja Evija Martinsone un «Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Kristīne Lipenite. Koncerts notiks 23. oktobrī plkst.18.

Koncerta 1. daļā skanēs komponista Franča Šūberta opuss «Der Tod und das Mädchen» («Nāve un meitene»). Neilgi pirms šī stīgu kvarteta komponēšanas Šūberts bija atskārtis, ka viņa veselība ir neatgriezeniski iedragāta, un bezcerīgās domas, par ko liecinājusi pieejamā sarakste, likušas šaubīties kā par paša ideāliem, tā arī par draudzības un skaistuma sasniedzamības iespēju savā dzīvē. Nāves un jaunas meitenes simboliskās attiecības vācu-austriešu kultūrā varēja sastapt jau pirms vairākiem gadsimtiem, taču Šūberta skaņdarbs ir kā dialogs ar nāvi, pavedināšana un mešanās dejā ar lielu mūzikā atrodamā simbolisma devu un alūzijām ar kristīgās liturģijas mītu elementiem.

Koncerta 2. daļā komponista Feliksa Mendelszona solodziesmas izskanēs ebreju izcelsmes mūsdienu komponista Ariberta Reimaņa aranžētajā dziesmu ciklā «…oder soll es Tod bedeuten?» («...vai tas nozīmē nāvi?»), kurā komponists papildinājis astoņas Mendelszona dziesmas ar sešiem kvarteta intermeco.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu