Sākas kokļu mūzikas festivāls «Gaismas ceļā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš

Kristīgās adventes laikā norisināsies kokļu mūzikas festivāls «Gaismas ceļā», kas pulcēs 350 koklētājus no dažādiem Latvijas novadiem, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika. Festivālā izskanēs trīs koncerti - 26. novembrī plkst.17 Salaspils novada kultūras namā «Rīgava», 27. novembrī plkst.17 kultūras namā «Lielvārde» un 4. decembrī plkst.19 koncertzālē «Lielā ģilde», Rīgā.

«Šī gada festivāla tēma ir laiks. Laiks ziemas stāstiem, ziemas burvībai, ziemas priekiem, blēņām, nosalušiem pirkstiem un degungaliem,» pavēstīja Bika.

Koncertā kultūras namā «Lielvārde» tiksies 270 jaunākie koklētāji no Aizkraukles, Alojas, Ādažiem, Babītes, Baložiem, Daugavpils, Jūrmalas, Ķekavas, Kolkas, Lielvārdes, Limbažiem, Madonas, Mārupes, Rīgas, Salaspils, Saulkrastiem, Špoģiem, Valkas, Vecumniekiem un Zvejniekciema. Salaspils koncertā muzicēs pieredzējuši festivāla dalībnieki - 80 koklētāji no Babītes, Baldones, Cēsīm, Grobiņas, Jūrmalas, Ķekavas, Rīgas, Tukuma un Valmieras. Novadu koncertos izskanēs daļa no festivāla pirmatskaņojumiem, kā arī ansambļu individuālie priekšnesumi.

Noslēguma koncertā Rīgā tiksies visi 350 festivāla dalībnieki, un kopansambļa izpildījumā varēs dzirdēt desmit tieši festivālam radītus jaundarbus. To autori ir Juta Bērziņa, Dace Bleikša, Latvīte Cirse, Edgars Lipors, Madara Bembere, Laura Jēkabsone, Jēkabs Nīmanis un Jēkabs Jančevskis.

Festivālu rīko LNKC sadarbībā ar kokļu mūzikas centru «Balti», Lielvārdes novada Kultūras centra struktūrvienību kultūras namu «Lielvārde» un Salaspils novada kultūras namu «Rīgava».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu